22/06/2020 23/06/2020 Χαρούμενος που «στο Δικαστικό Σώμα υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν μόνο τα πραγματικά περιστατικά και που το βούλευμα, που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, (όπως όλα δείχνουν) απονέμει δικαιοσύνη» παρουσιάστηκε ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος σε δηλώσεις του σχετικά με την πολυσυζητημένη υπόθεση της αγοραπωλησίας των 15.000 στρεμμάτων κοντά στο Ναυάγιο Ζακύνθου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Ζακύνθου είπε χαρακτηριστικά στην τοπική...
22 Ιουνίου, 2020 - 18:13
Τελευταία ενημέρωση: 23/06/2020 - 0:01

Ο πρώην Ζακύνθου για το Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών

Διαδώστε:
Ο πρώην Ζακύνθου για το Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών

Χαρούμενος που «στο Δικαστικό Σώμα υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν μόνο τα πραγματικά περιστατικά και που το βούλευμα, που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, (όπως όλα δείχνουν) απονέμει δικαιοσύνη» παρουσιάστηκε ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος σε δηλώσεις του σχετικά με την πολυσυζητημένη υπόθεση της αγοραπωλησίας των 15.000 στρεμμάτων κοντά στο Ναυάγιο Ζακύνθου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Ζακύνθου είπε χαρακτηριστικά στην τοπική εφημερίδα ermisnews.gr, μάλιστα, πως χαίρεται που στο Δικαστικό Σώμα υπάρχουν ακόμα Τερτσέτηδες (ήτοι έγκριτοι και τίμιοι δικαστές).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του δημοσιεύματος της ιστοσελίδας “euro2day” , στο βούλευμα αναφέρεται πως «στο σύνολό της η επίδικη και πωληθείσα έκταση δεν ανήκει στον κατηγορούμενο Γεώργιο Χάρο, αφού δεν προέκυψε ότι αυτός κατέστη κύριος αυτής με κάποιο νόμιμο (πρωτότυπο ή παράγωγο) τρόπο».

Παράλληλα, το δικαστήριο ζητά από τον Ανακριτή να προσθέσει άλλες τέσσερις κατηγορίες σε εννέα πρόσωπα -δημόσιους λειτουργούς και ιδιώτες, που φέρονται πως είχαν συμμετοχή στην αγοραπωλησία.

Υπενθυμίζεται πως η έκταση για την οποία γίνεται λόγος είναι κοντά στο Ναυάγιο και έχει πωληθεί στη λιβανέζικη εταιρεία Pimana S.A., όμως η Μητρόπολη Ζακύνθου έχει προσβάλλει την αγοροπωλησία, αφού ισχυρίζεται ότι η συγκεκριμένη έκταση δεν ανήκει στον πωλητή, αλλά σε εκείνην. Στο δικαστήριο, μάλιστα, έχει προσκομίσει και ό,τι αποτελεί απόδειξη περί τούτου.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών αναγνωρίζει πως σημαντικό τμήμα της έκτασης, περίπου 3.000 στρεμμάτων, ανήκει στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου των Κρημνών και πως μια έκταση 6.000 στρεμμάτων ανήκει στην Ιερά Μονή Αναφωνήτριας καθώς δεν διαλύθηκε αλλά ερημώθηκε.

Το βούλευμα ανατρέπει εισήγηση της 31/10/2019 της ανακρίτριας κυρίας Καραμανώλη, που ζητούσε την απαλλαγή των 9 κατηγορουμένων και κατά της εισήγησης αυτής έγινε προσφυγή τον Νοέμβριο του 2019 από τη Μητρόπολη Ζακύνθου, που είχε ως αποτέλεσμα το βούλευμα που εκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες.

Μιλώντας για την παραπάνω εξέλιξη στην Μαριλένα Παπαδάτου και το ermisnews, ο Μητροπολίτης ανέφερε πως ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την απόδοση Δικαίου.

«Παρακολουθούμε συνεχώς τις εξελίξεις που είναι ουσιαστικές. Είναι βέβαιο πως δε χαιρόμαστε για το γεγονός ότι συμπολίτες μας παραπέμπονται εκ νέου με κακουργηματικές παραβάσεις, αλλά χαιρόμαστε που στο Δικαστικό Σώμα υπάρχουν ακόμη «Τερτσέτηδες», που δε θα επηρεαστούν από τίποτα πέρα από τα πραγματικά περιστατικά. Tο Βούλευμα ικανοποιεί την Εκκλησία, γιατί απονέμει Δικαιοσύνη σε σχέση με τα δικαιώματα της Εκκλησίας, του Δήμου, του Κράτους και των πολιτών. Σε αυτή την δικαστική μάχη ήμασταν όλοι μαζί και κάποιοι να μην το ξεχνούν».

Διεθνής διαγωνισμός για το πλάτωμα

Τέλος, αναφέρθηκε και στο πλάτωμα του Ναυαγίου, σημειώνοντας πως σύντομα η Μητρόπολη θα προχωρήσει σε διεθνή διαγωνισμό εκδήλωσης ενδιαφέροντος, με βάση τη μελέτη που έχει εκπονήσει και ήδη παρουσιάσει.

«Ο πλειοδότης θα αναλάβει τα πάντα στην περιοχή» δήλωσε, συμπληρώνοντας πως η Εκκλησία είχε εξασφαλίσει την ασφάλεια στην περιοχή, αλλά κάποιοι φρόντισαν να γκρεμίσουν την εξέδρα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων