23/08/2021 23/08/2021 Η Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το πρόγραμμα εορτασμού, στις 23-24 Αυγούστου 2021, της μεταθέσεως του ιερού λειψάνου του Αγίου Διονυσίου Αιγίνης, τονίζοντας ότι οι θρησκευτικές εκδηλώσεις θα γίνουν με αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό. Για το λόγο αυτό η Ιερά λιτανεία του Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου δεν θα πραγματοποιηθεί...
23 Αυγούστου, 2021 - 11:36
Τελευταία ενημέρωση: 23/08/2021 - 11:56

Ούτε φέτος θα πραγματοποιηθεί η λιτανεία του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου

Διαδώστε:
Ούτε φέτος θα πραγματοποιηθεί η λιτανεία του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου

Η Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το πρόγραμμα εορτασμού, στις 23-24 Αυγούστου 2021, της μεταθέσεως του ιερού λειψάνου του Αγίου Διονυσίου Αιγίνης, τονίζοντας ότι οι θρησκευτικές εκδηλώσεις θα γίνουν με αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό. Για το λόγο αυτό η Ιερά λιτανεία του Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου δεν θα πραγματοποιηθεί στους δρόμους της πόλης αλλά εντός του ιερού ναού.

Επίσης, ενημερώνει τους πιστούς για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν να εισέλθουν στο Ναό για προσκύνημα.

Πρόγραμμα Τελετών Εορτής Αγίου Διονυσίου:

Κατά το τριήμερο από 23 έως 26 Αυγούστου 2021 η Ζάκυνθος με κάθε επισημότητα και εναρμονιζόμενη με την Κ.Υ.Α. για την αποφυγή μετάδοσης του Covid-19, εορτάζει την Μετακομιδή εκ Στροφάδων του σεπτού Σκηνώματος του Προστάτη και Πολιούχου της Αγίου Διονυσίου, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Την Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2021, ώρα 7 το απόγευμα, θα γίνει η Κάθοδος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζακύνθου από την Ιερά Μονή στον Ιερό Ναό. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει Δοξολογία με Περιφορά του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου μέσα στον Ναό και στη συνέχεια θα τελεσθεί Μέγας Εσπερινός.

Την Τρίτη, 24 Αυγούστου 2021, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ώρα 2 μετά τα μεσάνυχτα, θα αρχίσει ιερά Αγρυπνία. Το πρωί, ώρα 7.30, θα αρχίσει η Ακολουθία του Όρθρου και αμέσως μετά θα τελεσθεί το Αρχιερατικό Συλλείτουργο.

Την ίδια ημέρα, ώρα 7.30 το απόγευμα, θα γίνει Δέηση ενώπιον του Αγίου στα προπύλαια του Ναού. Η Λιτανεία ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί. Την Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021, ώρα 8.30 το πρωί θα τελεσθεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο και στη συνέχεια, ώρα 11, η περιφορά του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου μέσα στον Ιερό Ναό και η εναπόθεσή Του στην Ιερά Λάρνακα.

Στις παραπάνω Ιερές Ακολουθίες και Τελετές, καλούνται να παραστούν ο Λαός και οι Αρχές κατά την καθιερωμένη τάξη. Παρακαλούνται οι ευσεβείς χριστιανοί, να τηρούν απαρέγκλιτα τις οδηγίες προφύλαξης από τον Covid-19, φορώντας ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ μάσκα προσώπου, κάνοντας χρήση απολυμαντικού υγρού και τηρώντας την απόσταση του ενός και ημίσεως μέτρου μεταξύ των.

Η είσοδος στον Ναό θα πραγματοποιείται ως εξής: Από την νότια θύρα θα υπάρξει σειρά για προσκύνημα ΜΟΝΟ και υποχρεωτική έξοδος από την ίδια πύλη. Από την ράμπα ΑΜΕΑ θα υπάρχει πρόβλεψη για άτομα που θα εισέρχονται στον Ναό για εκκλησιασμό, μισή ώρα πριν την έναρξη των ιερών Ακολουθιών και μέχρι τον αριθμό των 100 ατόμων.

Συστήνεται επίσης η χρήση μάσκας έξωθεν του Ναού για τους προσκυνητές και τους παρευρισκόμενους. Παρακαλούνται, ο κ. Δήμαρχος Ζακύνθου και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου να φροντίσουν για τον σημαιοστολισμό της πόλεως και του λιμανιού. Επίσης ο κ. Αστυνομικός Διευθυντής και ο κ. Λιμενάρχης για την τήρηση της τάξεως. Εκκλησιαστικοί τελετάρχες ορίζονται ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος του Οικ. Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβ. Χαράλαμπος Κυπριώτης.

Πηγή: www.kerkyrasimera.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων