25/09/2020 25/09/2020 Γράμματα συμπαθείας (από 9ης Σεπτεμβρίου 2020, 22/9 με το νέο ημερολόγιο) από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο Γ΄ αλλά και από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο έλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ’ μετά την επέλαση του κυκλώνα «Ιανού», που προξένησε φοβερές ζημιές στο Α’ Κοιμητήριο Ζακύνθου, το Κοιμητήριο Γαϊτανίου,...
25 Σεπτεμβρίου, 2020 - 14:19
Τελευταία ενημέρωση: 25/09/2020 - 14:27

Πατρ. Ιεροσολύμων και Αρχιεπ. Αθηνών για τους πληγέντες

Διαδώστε:
Πατρ. Ιεροσολύμων και Αρχιεπ. Αθηνών για τους πληγέντες

Γράμματα συμπαθείας (από 9ης Σεπτεμβρίου 2020, 22/9 με το νέο ημερολόγιο) από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο Γ΄ αλλά και από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο έλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ’ μετά την επέλαση του κυκλώνα «Ιανού», που προξένησε φοβερές ζημιές στο Α’ Κοιμητήριο Ζακύνθου, το Κοιμητήριο Γαϊτανίου, ενώ δεν γλίτωσαν και οι στέγες κάποιων ναών.

Ο Μακ. Πατριάρχης Ιεροσολύμων ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο «διαπύρως από του Παναγίου και Ζωοδόχου Τάφου του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού πλουσίας την εξ ύψους θείαν παρηγορίαν και ενίσχυσιν εις την υμετέραν Ιερότητα και πάντας τους πληγέντας κατοίκους της θεοσώστου επαρχίας αυτής ως και την ταχείαν αποκατάστασιν των προκληθεισών ζημιών».

Από την πλευρά του, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β΄ αναφέρθηκε στις «εκ της προσφάτου κατακλυσμιαίας πλημμυρίδος απεριγράπτους παντοειδείς καταστροφάς», γράφοντας μεταξύ άλλων: «Όλως συμμέτοχοι εις τον θρήνον και την οδύνην πάντων των δεινώς πληγέντων, δεόμεθα όπως Κύριος ο Θεός παράσχη υμίν την εξ ύψους δύναμιν εις τον μέγαν και ευθυνοφόρον αγώνα προς ενίσχυσιν των πλημμυροπαθών και επανόρθωσιν πασών των φοβερών ζημιών, διαφυλάττων άμα την καθ’ υμάς Ιεράν Μητρόπολιν από πάσης παρομοίου φυσικής καταστροφής. […]».

Καταλήγοντας, ευχήθηκε «υπέρ της ταχίστης επανόδου των πληγέντων περιοχών […] εις το πρότερον κάλλος και την εξακολούθησιν, εν ηρεμία, ησυχία και προόδω, του βίου των κατοικούντων εν αυταίς, […]».

Ο αποδέκτης των επιστολών, Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου, ανταπέδωσε επιστολές ευχαριστιών κι ευγνωμοσύνης τόσο στον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων όσο και στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος εκ μέρους όλων των Ζακυνθίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Συμπαράσταση» του Πατρ. Ιεροσολύμων στους πληγέντες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζημιές σε ναούς και κοιμητήρια της Ζακύνθου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων