15/08/2020 15/08/2020 To απόγευμα της παραμονής του Δεκαπενταύγουστου 2020, στον πανηγυρίζοντα την Κοίμηση της Θεοτόκου Ναό της Παναγούλας εν Βανάτω της Ζακύνθου πάντα υπό την αυστηρή τήρηση των οδηγιών για την μη διάδοση του κορωνοϊού, τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός. Τον οικείο Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια πλαισίωσαν μόνον ο Πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Κυπριώτης και ο Πρεσβύτερος Ιωάννης Ρένεσης, υπακούοντας...
15 Αυγούστου, 2020 - 10:02

Προσκύνησαν τη Χάρη της Κυράς της Παναγούλας στη Ζάκυνθο

Διαδώστε:
Προσκύνησαν τη Χάρη της Κυράς της Παναγούλας στη Ζάκυνθο

To απόγευμα της παραμονής του Δεκαπενταύγουστου 2020, στον πανηγυρίζοντα την Κοίμηση της Θεοτόκου Ναό της Παναγούλας εν Βανάτω της Ζακύνθου πάντα υπό την αυστηρή τήρηση των οδηγιών για την μη διάδοση του κορωνοϊού, τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός.

Τον οικείο Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια πλαισίωσαν μόνον ο Πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Κυπριώτης και ο Πρεσβύτερος Ιωάννης Ρένεσης, υπακούοντας στις διατάξεις μη συνωστισμού. Άπαντες οι εκκλησιασθέντες εντός του Ναού (πλην ιερέων και ψαλτών) έφεραν μάσκες προφύλαξης και κάθονταν στις προβλεπόμενες αποστασιοποιημένες θέσεις, ενώ ευάριθμοι χωρίς μάσκα βρήκαν ετοιμασμένες θέσεις εκτός του Ναού.

Έψαλαν κατανυκτικά και καλλιφωνότατα οι κ. Παναγιώτης Κάνδηλας, Ζακύνθιος της Αθήνας, Δημήτριος Κάνδηλας και Ιωάννης Καραβάνης.

Προ της απολύσεως έγινε η καθιερωμένη λιτή του Σώματος της Κεκοιμημένης Παναγίας και η εναπόθεσή Της στον Επιτάφιο, στο κέντρο της ομηγύρεως, αφού έγινε και ευλογητικό πέρασμα από όσους εκκλησιάζονταν εκτός Ναού.

Ο π. Παναγιώτης, σε σύντομη ομιλία, ομίλησε περί της εν τω Επιταφίω άπνοης Παναγίας, Εκείνης που έφερε στον κόσμο την Πνοή της Ζωής, ευχαρίστησε μάλιστα όσους συνετέλεσαν στην περιορισμένη αυτή -μεγαλοπρεπή στην απλότητά της- εφετινή πανήγυρη.

Πάμπολλοι Ζακυνθινοί και φιλοξενούμενοι πέρασαν να προσκυνήσουν τη Χάρη της Κυράς της Παναγούλας, κάποιοι από αυτούς μάλιστα ευχαριστώντας Την για την θαυματουργική -όπως δήλωναν- παρέμβασή Της και σωτηρία τους σε δύσκολα ατυχήματα στην παρακείμενη δημοσιά.

Άνθη και μύρα προσφέρθηκαν στον Επιτάφιο της Παναγίας και σκορπίστηκαν στον λαό. Κάηκαν ωραία πυροτεχνήματα, ενώ όλοι οι πανηγυριστές είχαν την ευκαιρία να ψωνίσουν τα πατροπαράδοτα πανηγυριώτικα κεράσματα: φιτούρες και παστέλια, αλληλοευχόμενοι “και του χρόνου καλύτερα, δίχως κορωνοϊό”.

 

Φωτογραφίες: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων