16/12/2020 16/12/2020 Ξεκίνησαν στις 11 σήμερα το πρωί (Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου) οι εορτασμοί στη μνήμη του Προστάτη και Πολιούχου της Ζακύνθου, Αγίου Διονυσίου, στο νησί. O Άγιος “σηκώθηκε” από την αργυρόγλυπτη Λάρνακά Του, βασταζόμενος σεβαστικά από τον Καθηγούμενο και τα μέλη της Αδελφότητας της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου. Ακολούθως τέθηκε μπροστά στην Αγία Τράπεζα του Καθολικού,...
16 Δεκεμβρίου, 2020 - 13:12
Τελευταία ενημέρωση: 16/12/2020 - 17:14

«Βγήκε ο Άγιος Διονύσιος»! Οι καμπάνες ήχησαν χαρμόσυνα

Διαδώστε:
«Βγήκε ο Άγιος Διονύσιος»! Οι καμπάνες ήχησαν χαρμόσυνα

Ξεκίνησαν στις 11 σήμερα το πρωί (Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου) οι εορτασμοί στη μνήμη του Προστάτη και Πολιούχου της Ζακύνθου, Αγίου Διονυσίου, στο νησί. O Άγιος “σηκώθηκε” από την αργυρόγλυπτη Λάρνακά Του, βασταζόμενος σεβαστικά από τον Καθηγούμενο και τα μέλη της Αδελφότητας της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου.

Ακολούθως τέθηκε μπροστά στην Αγία Τράπεζα του Καθολικού, αναμένοντας την 5η απογευματινή της σήμερον, οπότε θα λιτανευθεί εντός του Ναού και θα τεθεί όρθιος στην καθιερωμένη Θύρα Του για τον τριήμερο εορτασμό που άρχισε σήμερα και θα ολοκληρωθεί μεθαύριο (19.12) στις 11 το πρωί!

Οι καμπάνες ήχησαν χαρμόσυνα και έστειλαν το μήνυμα της έναρξης των εορταστικών εκδηλώσεων σε ολόκληρο το νησί. Και όπως έγραψαν κάποιοι πιστοί μπορεί οι πόρτες να είναι κλειστές, «βγήκε» όμως κ είναι μέσα και περιμένει με υπομονή, συγχώρηση, πίστη, αγάπη, ήλιο, ανάσα, καρτερικά όλους χωρίς διάκριση, όπως έκανε και με τον φονιά του αδερφού του.

Φέτος συμπληρώνονται 303 χρόνια από τη μετακομιδή του λειψάνου του Αγίου Διονυσίου από τα Στροφάδια στη Ζάκυνθο.

Το πρόγραμμα των εορτασμών μπορείτε να το δείτε και εδώ: Η Ζάκυνθος τιμά τον Άγιο Διονύσιο «κεκλεισμένων των θυρών»

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων