23/08/2021 23/08/2021 Η Ζάκυνθος εορτάζει από σήμερα και για τρεις ημέρες, με κάθε επισημότητα την Μετακομιδή εκ Στροφάδων του Ιερού Σκηνώματος του Προστάτη και Πολιούχου της Αγίου Διονυσίου. Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 23.8.2021, στις 7 το απόγευμα η επίσημη κάθοδος του Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονυσίου από την Ιερά Μονή στον Ιερό Ναό. Αμέσως μετά, τελέστηκε η δοξολογία με περιφορά του...
23 Αυγούστου, 2021 - 22:07
Τελευταία ενημέρωση: 23/08/2021 - 22:19

Γιορτή Αγίου Διονυσίου: Κάθοδος Μητροπολίτη & Περιφορά σεπτού Σκηνώματος

Διαδώστε:
Γιορτή Αγίου Διονυσίου: Κάθοδος Μητροπολίτη & Περιφορά σεπτού Σκηνώματος

Η Ζάκυνθος εορτάζει από σήμερα και για τρεις ημέρες, με κάθε επισημότητα την Μετακομιδή εκ Στροφάδων του Ιερού Σκηνώματος του Προστάτη και Πολιούχου της Αγίου Διονυσίου.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 23.8.2021, στις 7 το απόγευμα η επίσημη κάθοδος του Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονυσίου από την Ιερά Μονή στον Ιερό Ναό. Αμέσως μετά, τελέστηκε η δοξολογία με περιφορά του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου, τέθηκε στη “Θύρα” του, όπου και προσκυνείται, έγινε δέηση ενώπιόν του και ο Αρχιερατικός Εσπερινός. Συμπροσευχόμενοι ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος και ο Σεβ. Μητροπολίτης Αξώμης Αιθιοπίας κ. Δανιήλ, καταγόμενος εκ Ζακύνθου.

Στις 11 το πρωί ξεκίνησε ο τριήμερος εορτασμός της μετακομιδής του σεπτού Λειψάνου του Αγίου Διονυσίου από τα Στροφάδια στη Ζάκυνθο. Εκείνη ακριβώς την ώρα στο Ιερό Βήμα του Καθολικού της Ιεράς Αυτοκρατορικής και Σταυροπηγιακής Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου εν Ζακύνθω, κατά τα παραδεδομένα θέσμια, η Αδελφότητα της εν λόγω Μονής σήκωσαν το «Άγιο Κορμάκι» (χαρακτηρισμός που δίνεται στον Άγιο σε ποίημα που γνωρίζουν όλοι οι Ζακυνθινοί και μιλά για τη συγχώρεση του φονιά του αδελφού του Αγίου)!

Το σεπτό Σκήνωμα του Προστάτου και Πολιούχου Ζακύνθου, Αγίου της Συγγνώμης και της Ανεξικακίας, ετέθη όρθιο ενώπιον της Αγίας Τραπέζης, αναμένοντας το απόγευμα την λιτή Του εντός του Καθολικού και την τοποθέτησή Του στην Θύρα Του, για προσκύνημα από τους πιστούς! (Για δεύτερη συνεχή χρονιά φέτος με πολλούς περιορισμούς και προφυλάξεις εξαιτίας του πανδημικού Θανατικού εκ του Covid-19).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων