03/07/2021 03/07/2021 Το δειλινό της Παρασκευής, 2ας Ιουλίου 2021, στον τόπο της παλαιάς Βλαχέραινας (πάλαι ποτέ Μονής, που αφανίσθηκε πριν τον 20ό αιώνα), στο κέντρο του Μπανάτου στη Ζάκυνθο εψάλη -όπως κάθε χρόνο- υπαίθριος Παρακλητικός Κανόνας προς την Παναγία, με Αρτοκλασία, ευκαιρίας δοθείσης από την εόρτια ανάμνηση της Καταθέσεως της σεπτής Εσθήτος Της στον ιστορικό Κωνσταντινουπολίτικο Ναό των...
03 Ιουλίου, 2021 - 17:22
Τελευταία ενημέρωση: 03/07/2021 - 17:25

Ζάκυνθος: Υπαίθριος Παρακλητικός Κανών στην Παναγία στην παλαιά Βλαχέραινα

Διαδώστε:
Ζάκυνθος: Υπαίθριος Παρακλητικός Κανών στην Παναγία στην παλαιά Βλαχέραινα

Το δειλινό της Παρασκευής, 2ας Ιουλίου 2021, στον τόπο της παλαιάς Βλαχέραινας (πάλαι ποτέ Μονής, που αφανίσθηκε πριν τον 20ό αιώνα), στο κέντρο του Μπανάτου στη Ζάκυνθο εψάλη -όπως κάθε χρόνο- υπαίθριος Παρακλητικός Κανόνας προς την Παναγία, με Αρτοκλασία, ευκαιρίας δοθείσης από την εόρτια ανάμνηση της Καταθέσεως της σεπτής Εσθήτος Της στον ιστορικό Κωνσταντινουπολίτικο Ναό των Βλαχερνών.

Στην όμορφη και ευκατάνυκτη αυτή θεομητορική Σύναξη, προσήλθαν περί τους πενήντα (50) πιστούς τόσο από την Ενορία, όσο και από τα περίχωρα, αποδίδοντας τιμή και προσκύνηση στην πανεύφημη Μητέρα του Θεού και των ανθρώπων.

Τον λειτουργό Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια πλαισίωσε ο ιεροψάλτης κ. Σταμάτιος Ζούλας, ο οποίος μάλιστα ομίλησε εμπνευσμένα προς τους συγκεντρωμένους.

Μετά την Ακολουθία υπήρξαν κεράσματα για όλους, τα οποία ετοίμασαν με πολλή καλοσύνη τα μέλη της οικογένειας Στέλλας Στραβοπόδη, αφοσιωμένης επιμελήτριας της μικρής αυτής ιερής στέγης της Παλαιάς Βλαχέραινας.

Την προηγούμενη ημέρα το πρωί (Πέμπτης, 2ας Ιουλίου 2021), στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Παναγίας της Βλαχέραινας (της οικογενείας Τιμοθέου και Νίκης Παράσχη), στο Μπανάτο, τελέστηκε Θεία Λειτουργία.

Λειτούργησε ο εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ο οποίος ομίλησε κατάλληλα προς τους πολυπληθείς προσκυνητές, ενώ έψαλε Χορός, αποτελούμενος από καλλίφωνους ιεροψάλτες, υπό τον κ. Δημήτριο Κάνδηλα.

Μετά την πανηγυρική θεία Λειτουργία, στην ευσκιόφυλλη αυλή του Ναού, προσφέρθηκαν πλούσια κεράσματα, κυρίως δε ο πατροπαράδοτος “κουμπόστος”, ο οποίος έγινε -ως συνήθως- ανάρπαστος!

Πολλά συγχαρητήρια ανήκουν τόσο στα Αδέλφια Παράσχη με τις ευγενικές οικογένειές τους τόσο για την τήρηση όσων πνευματικών παρακαταθηκών κληρονόμησαν, όσο και στην φιλάγια Οικογένεια Παύλου και Γεωργίας Δρογγίτη για τη μέριμνα του ευπρεπισμού του Ναού και ιδίως την παρασκευή και διάθεση 300 “κουμπόστων” στην εορτή!

[Φωτορεπορτάζ: Ιωάννης-Πορφύριος Καποδίστριας]

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων