15/08/2020 15/08/2020 Την Κοίμηση της Θεοτόκου πανηγύρισε σήμερα το πρωί η Ιερά Μονή Σκαφιδιάς ή αλλιώς το Μοναστήρι της Παναγίας της Σκαφιδιώτισσας, που βρίσκεται 10 μόλις χλμ από τον Πύργο, δίπλα από τα καταγάλανα νερά του Ιονίου, στις εκβολές του ποταμού Ιάρδανου. Τη Μονή της Παναγίας περιστοιχίζει ένα μεσαιωνικό φρούριο απείρου κάλλους. Δείτε το πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την...
15 Αυγούστου, 2020 - 16:14
Τελευταία ενημέρωση: 15/08/2020 - 15:14

Ο εορτασμός της Παναγίας στο Μοναστήρι της Σκαφιδιώτισσας

Διαδώστε:
Ο εορτασμός της Παναγίας στο Μοναστήρι της Σκαφιδιώτισσας

Την Κοίμηση της Θεοτόκου πανηγύρισε σήμερα το πρωί η Ιερά Μονή Σκαφιδιάς ή αλλιώς το Μοναστήρι της Παναγίας της Σκαφιδιώτισσας, που βρίσκεται 10 μόλις χλμ από τον Πύργο, δίπλα από τα καταγάλανα νερά του Ιονίου, στις εκβολές του ποταμού Ιάρδανου.

Τη Μονή της Παναγίας περιστοιχίζει ένα μεσαιωνικό φρούριο απείρου κάλλους.

Δείτε το πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την Eurokinissi/ILIALIVE.GR και τον Γιάννη Σπυρούνη.

 

 

Άποψη Ι. Μονής Σκαφιδιάς

Το μοναστήρι της Παναγίας της , από την οποία πήρε το όνομα, κτίστηκε το 10ο αιώνα μ.χ. Εκτός από την αξιόλογη αρχιτεκτονική του, έχει και πολλούς θησαυρούς, όπως ιερά σκεύη, άμφια, λειψανοθήκες, στολές, όπλα, εικόνες, νομίσματα, αναθήματα και το λάβαρο της Μονής από χειροκέντητη εικόνα με αφιέρωση στην Παναγία. Ο Πύργος της Ι. Μονής
Σημαντικό είναι το αρχείο της Μονής και η βιβλιοθήκη με πολλά χειρόγραφα βιβλία, που αναφέρονται σε λειτουργικά, μουσικά, αγιογραφικά και άλλα θέματα, αλλά και στην ιστορία της Μονής και τη συμμετοχή της στην Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Σήμερα η Ι. Μονή αποτελείται από 4 Μοναχές, με Ηγουμένη την Μοναχή Μακαρία.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων