05/02/2023 05/02/2023 Σήμερα 5 Φεβρουαρίου πρώτη Κυριακή του Τριωδίου και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε του Όρθρου και τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Εμπορείο της Σαντορίνης. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανέπτυξε την παραβολή του Τελώνου και Φαρισαίου, η οποία προέρχεται από το κατά...
05 Φεβρουαρίου, 2023 - 12:33
Τελευταία ενημέρωση: 05/02/2023 - 12:42

Αρχή του Τριωδίου στο Εμπορείο Θήρας

Διαδώστε:
Αρχή του Τριωδίου στο Εμπορείο Θήρας

Σήμερα 5 Φεβρουαρίου πρώτη Κυριακή του Τριωδίου και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε του Όρθρου και τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Εμπορείο της Σαντορίνης.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανέπτυξε την παραβολή του Τελώνου και Φαρισαίου, η οποία προέρχεται από το κατά Λουκάν ιερό Ευαγγέλιο και οπως πολύ σοφά όρισαν οι Πατέρες της Εκκλησίας μας να αναγινώσκεται στην αρχή της κατανυκτικής περιόδου του Τριωδίου.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε πως αυτή η Ευαγγελική Περικοπή είναι προάσκηση και προετοιμασία για όσους θέλουν να κατακτήσουν την ιερή ταπείνωση – που αποτελεί την βάση όλων των αρετών – και να αποφύγουν την θεομίσητη αλαζονεία, που εκτρέπει τον άνθρωπο από όλες τις φιλόχριστες αρετές.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων