28/04/2022 28/04/2022 Με εγκύκλιό του ο Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος κάνει έκκληση για εθελοντική αιμοδοσία ώστε να ενισχυθεί η Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης. “Με την εθελοντική αιμοδοσία δίνεται η δυνατότητα στην σημερινό πιστό να μιμηθεί έμπρακτα, και με αυτόν τον τρόπο, τον Κύριό μας Ιησού Χριστό , ο οποίος πρώτος προσέφερε το αίμα Του για...
28 Απριλίου, 2022 - 14:19
Τελευταία ενημέρωση: 28/04/2022 - 14:22

Έκκληση Μητροπολίτη Θήρας για εθελοντική αιμοδοσία στη Σαντορίνη

Διαδώστε:
Έκκληση Μητροπολίτη Θήρας για εθελοντική αιμοδοσία στη Σαντορίνη

Με εγκύκλιό του ο Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος κάνει έκκληση για εθελοντική αιμοδοσία ώστε να ενισχυθεί η Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης.

“Με την εθελοντική αιμοδοσία δίνεται η δυνατότητα στην σημερινό πιστό να μιμηθεί έμπρακτα, και με αυτόν τον τρόπο, τον Κύριό μας Ιησού Χριστό , ο οποίος πρώτος προσέφερε το αίμα Του για την σωτηρία και τη ζωή όλων μας. Το αίμα κύριο λειτουργικό συστατικό της ίδια της ζωής, με την οποία συνυφασμένο μας δόθηκε από τον Δημιουργό Θεό, δεν παρασκευάζεται ούτε πίπτει εξ ουρανού, αλλά μόνο προσφέρεται από άνθρωπο προς τον συνάνθρωπό του. Εξαρτάται απλώς από τη θέληση του καθενός να στρέψει το βλέμμα του στον διπλανό του και να γίνει μιμητής του Κυρίου”, αναφέρει στην εγκύκλιο ο Σεβασμιώτατος.

“Το Κλιμάκιο Εθελοντικής Αιμοδοσίας θα ευρίσκεται στο νησί μας από τις 30 Απριλίου έως και τις 8 Μαΐου. Ας δείξουμε όλοι μας περισσότερη επιμέλεια, ευαισθησία και προθυμία απέναντι σε αυτό το τόσο απλό έργο αγάπης και φιλανθρωπίας, αλλά μεγάλης ζωτικής και ευεργετικής σπουδαιότητας. Ας ενισχύσουμε με το αίμα μας την Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης. Ας ενταξουμε την αιμοδοσία στο πρόγραμμα της ζωής μας, ενθυμούμενοι και την προτροπή του Ευαγγελιστή της αγάπης: «τεκνια μη αγαπώμεν λόγω μηδέ τη γλώσση αλλά εν έργω και αληθεία» (Α’ Ίω. γ’, 18)”, καταλήγει ο Σεβασμιώτατος.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την Εγκύκλιο:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων