17/09/2020 17/09/2020 Τη μεγάλη δεσποτική εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον επ’ ονόματί Του Προσκυνηματικό Ιερό Ναό στην Περίσσα της Σαντορίνης πανηγύρισαν οι πιστοί του νησιού. Την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ. Επιφανίου, ο οποίος ανήμερα της μεγάλης εορτής ιερούργησε...
17 Σεπτεμβρίου, 2020 - 20:38
Τελευταία ενημέρωση: 17/09/2020 - 19:37

Εόρτασαν την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στη Σαντορίνη

Διαδώστε:
Εόρτασαν την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στη Σαντορίνη

Τη μεγάλη δεσποτική εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον επ’ ονόματί Του Προσκυνηματικό Ιερό Ναό στην Περίσσα της Σαντορίνης πανηγύρισαν οι πιστοί του νησιού. Την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ. Επιφανίου, ο οποίος ανήμερα της μεγάλης εορτής ιερούργησε το μέγα μυστήριο της Θείας Λειτουργίας.

Ο Σεβασμιώτατος τόσο κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό όσο και κατά τη Θεία Λειτουργία ομίλησε για τον Τίμιο Σταυρό, «το αγιώτερο Σύμβολο της Πίστεώς μας, το κορυφαίο σύμβολο θυσίας και αγιασμού, το κυριώτερο όπλο κατά του διαβόλου». Τόνισε ότι «μέσῳ του Τιμίου Σταυρού ήλθε η σωτηρία μας, καθαγιάστηκαν τα πάντα, σωθήκαμε από τον αιώνιο θάνατο και κερδίσαμε την αιώνιο Ζωή» και κάλεσε τους πιστούς «να άρουν ο καθένας το Σταυρό των δοκιμασιών και των θλίψεων της ζωής, να σταυρώσουν τα πάθη τους, να εφαρμόσουν τις εντολές του Ευαγγελίου και να γίνουν γνήσιου μαθητές Εκείνου που θυσιάστηκε επί του Σταυρού από άπειρη αγάπη για τον κόσμο».

Κατά τον Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος τίμησε με το μετάλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως τους κ. Αντώνιο και Ιωάννη Δρόσο χάρη στη δωρεά των οποίων αγιογραφήθηκε το Ιερό Βήμα του Προσκυνηματικού Ναού του Τιμίου Σταυρού με τις παραστάσεις της Πλατυτέρας πλαισιουμένης από σεβίζοντες Αγγέλους (κόγχη), της Κοινωνίας των Αποστόλων (α΄ ζώνη) και των συλλειτουργούντων Ιεραρχών (β΄ ζώνη).

Ο πανηγυρικός εορτασμός στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Τιμίου Σταυρού ολοκληρώθηκε με τον μεθεόρτιο Εσπερινό και τους χαιρετισμούς ενώπιον του Τιμίου & Ζωοποιού Ξύλου και με επίκαιρη ομιλία προς το εκκλησίασμα από τον αιδεσιμολογιώτατο Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως και Εφημέριο π. Νικόλαο.

Στις ιερές ακολουθίες που πραγματοποιήθηκαν στο Πανθηραϊκό Προσκύνημα, εκ μέρους των τοπικών αρχών παρέστησαν ο Έπαρχος Θήρας κ. Χαράλαμπος Δαρζέντας και η Αντιδήμαρχος Θήρας κ. Καλλιόπη Σιγάλα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων