13/12/2022 13/12/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος μετέβη στο Βουρβούλο της Σαντορίνης, όπου χοροστάτησε του Όρθρου και τέλεσε το μυστήριο της Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ευστρατίου την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022, ημέρα εορτής της μνήμης του Αγίου Μάρτυρος Ευστρατίου και των συν αυτώ Μαρτύρων. Τον θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας...
13 Δεκεμβρίου, 2022 - 20:46
Τελευταία ενημέρωση: 13/12/2022 - 20:52

Εορτή του Αγίου Ευστρατίου στο Βουρβούλο Σαντορίνης

Διαδώστε:
Εορτή του Αγίου Ευστρατίου στο Βουρβούλο Σαντορίνης

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος μετέβη στο Βουρβούλο της Σαντορίνης, όπου χοροστάτησε του Όρθρου και τέλεσε το μυστήριο της Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ευστρατίου την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022, ημέρα εορτής της μνήμης του Αγίου Μάρτυρος Ευστρατίου και των συν αυτώ Μαρτύρων.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Ματθαίος Μπαρούσης ο οποίος αναφέρθηκε στην δύναμη των Αγίων μαρτύρων, η οποία οφείλεται στη μέχρις αίματος αγάπη και ομολογία του Χριστού και τον πόθο τους «ίνα Χριστώ κερδήσωσι» με κάθε θυσία και πόνο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ευλογήθηκε η παραδοσιακή πανήγυρις και ακολούθησε περιφορά της Ιεράς Εικόνας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων