13/12/2022 13/12/2022 Mε την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Θήρας, Αμοργού και Νήσων η μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος του Θαυματουργού κατά το διήμερο 11 και 12 Δεκεμβρίου 2022. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό και ανήμερα της εορτής προεξήρχε της ακολουθίας του Όρθρου...
13 Δεκεμβρίου, 2022 - 19:16
Τελευταία ενημέρωση: 13/12/2022 - 19:19

Εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος στο Εμπόρειο Σαντορίνης

Διαδώστε:
Εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος στο Εμπόρειο Σαντορίνης

Mε την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Θήρας, Αμοργού και Νήσων η μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος του Θαυματουργού κατά το διήμερο 11 και 12 Δεκεμβρίου 2022.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό και ανήμερα της εορτής προεξήρχε της ακολουθίας του Όρθρου και ιερούργησε τη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Πολιούχου της Ενορίας του Εμπορείου Σαντορίνης. Τόσο κατά τον εόρτιο εσπερινό όσο και κατά τη Θεία Λειτουργία κήρυξε το θείο Λόγο αναφερθείς στο βίο του Αγίου και τα πολυάριθμα θαύματά του.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τίμησε με τον μεγαλόσταυρο της Ιεράς Μητροπόλεως τον ευεργέτη της Σαντορίνης κ. Σπυρίδωνα Πατηνιώτη, ευχαριστώντας τον για τα όσα η αγαπώσα καρδία του προσφέρει στην τοπική Εκκλησία.

Το ιερό αναλόγιο διηκόνησαν οι ιεροψάλτες της Ενορίας του Εμπορείου και ο Διευθυντής και μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως.

Μεταξύ του πλήθους των πιστών που προσήλθαν για να συμπροσευχηθούν και να λάβουν τη χάρη του Αγίου Σπυρίδωνος ήταν ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αντώνιος Σιγάλας και λοιποί εκπρόσωποι του περί αυτόν Δημοτικού Συμβουλίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων