24/04/2022 24/04/2022 Την Κυριακή του Πάσχα 24 Απριλίου το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε στον Εσπερινό της Αγάπης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Υπαπαντής του Σωτήρος, κατά τον οποίο ακούστηκε το αναστάσιμο μήνυμα του Ευαγγελίου σε αρκετές γλώσσες. Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού ανεγνώσθη το Ευαγγέλιο και σε ξένες γλώσσες, σύμφωνα με την παράδοση, το...
24 Απριλίου, 2022 - 18:44
Τελευταία ενημέρωση: 24/04/2022 - 17:54

Εσπερινός της Αγάπης στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Θήρας

Διαδώστε:
Εσπερινός της Αγάπης στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Θήρας

Την Κυριακή του Πάσχα 24 Απριλίου το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε στον Εσπερινό της Αγάπης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Υπαπαντής του Σωτήρος, κατά τον οποίο ακούστηκε το αναστάσιμο μήνυμα του Ευαγγελίου σε αρκετές γλώσσες.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού ανεγνώσθη το Ευαγγέλιο και σε ξένες γλώσσες, σύμφωνα με την παράδοση, το οποίο απέδωσαν ο Σεβασμιώτατος στα ελληνικά, ο Αρχιμ..π. Χριστοφόρος Καραμολέγκος στα ιταλικά ο πρεσβύτερος π. Ιορδάνης Ναστόφσκυ στα Σλαβονικά και ο πρεσβύτερος π. Λεωνίδας Πίττος στα Αγγλικά, ενώ τους πασχαλίους ύμνους και τα τροπάρια του Αγ. Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου απέδωσαν πολύ όμορφα ο Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ναού κ. Νικόλαος Βαρβαρήγος, ο αριστερός ψάλτης κ. Βασίλειος Ρούσσος καθώς και ψάλτες της νήσου.

Στο τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος μοίρασε σε όλους τα πασχαλινά αυγά.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων