13/12/2021 13/12/2021 Tην πρώτη του Θεία Λειτουργία στην Αμοργό τέλεσε χθες, Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος. Ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Χώρας Αμοργού, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και εν συνεχεία προέστη της Ευχαριστιακής Συνάξεως, με την συμμετοχή των Αμοργίνων κληρικών Πρωτ. π Θωμά Συνοδινού, Προϊσταμένου...
13 Δεκεμβρίου, 2021 - 17:14
Τελευταία ενημέρωση: 13/12/2021 - 17:13

Η πρώτη Θεία Λειτουργία του Μητροπολίτη Θήρας στην Αμοργό

Διαδώστε:
Η πρώτη Θεία Λειτουργία του Μητροπολίτη Θήρας στην Αμοργό

Tην πρώτη του Θεία Λειτουργία στην Αμοργό τέλεσε χθες, Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος. Ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Χώρας Αμοργού, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και εν συνεχεία προέστη της Ευχαριστιακής Συνάξεως, με την συμμετοχή των Αμοργίνων κληρικών Πρωτ. π Θωμά Συνοδινού, Προϊσταμένου του Ιερού Καθεδρικού Ναού των Αθηνών, του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Χοζοβιωτίσσης Αρχιμ. π. Σπυρίδωνος Δεναξά, του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Αρχιμ. π. Επιφανίου Αρβανίτη και του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας Αρχιμ. π Δωροθέου Βενετσανοπούλου ως εκπροσώπου του Σεβασμιωτάτου κ. Καλλινίκου, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας Πρωτ. π Νικολάου Σιγάλα, και Εφημερίων της νήσου.

Κατά την διάρκεια του «Κοινωνικού» ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο, ομιλήσας επί του ευαγγελικού αναγνώσματος της ημέρας, καθώς και για τον εορτάζοντα Άγιο Σπυρίδωνα, στον Ναό του οποίου εις το χωρίο Βρούτση την προτεραία τέλεσε τον Πανηγυρικό Εσπερινό, με τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρ. Θήρας κ. Επιφανίου.

Στο τέλος της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους συμμετέχοντες ιερείς, τον Βουλευτή Κυκλάδων κ. Φίλιππο Φόρτωμα, τον Δήμαρχο Αμοργού κ. Ελευθέριο Καραΐσκο, τους λοιπούς εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοικήσεως, τον χορό των Ιεροψαλτών που υπό την χοραρχία του Πρωτ. π Αντωνίου Δεσποτίδη έψαλλαν κατά τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία καθώς και τον λαό της Αμοργού.

Προ του «Δι’ ευχών» τον Σεβασμιώτατο προσεφώνησε ο προϊστάμενος του ως άνω Ιερού Ναού και Αρχιερατικός Επίτροπος Αμοργού Πρωτ. π. Γεώργιος Θεολογίτης, ο οποίος προσέφερε προς τον Σεβασμιώτατο, εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, ένα Αρχιερατικό Εγκόλπιο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων