25/03/2023 25/03/2023 Με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Εμπορείο της Σαντορίνης πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της διπλής θρησκευτικής και εθνικής εορτής του Ευαγγελισμού στην Ιερά Μητρόπολη Θήρας, Αμοργού και Νήσων. Ανήμερα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε του Όρθρου, ιερούργησε το της Θείας Ευχαριστίας μέγα μυστήριο, κήρυξε εμπνευσμένα...
25 Μαρτίου, 2023 - 15:55
Τελευταία ενημέρωση: 25/03/2023 - 15:38

Ο εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Παλιγγενεσίας στη Σαντορίνη

Διαδώστε:
Ο εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Παλιγγενεσίας στη Σαντορίνη

Με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Εμπορείο της Σαντορίνης πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της διπλής θρησκευτικής και εθνικής εορτής του Ευαγγελισμού στην Ιερά Μητρόπολη Θήρας, Αμοργού και Νήσων.

Ανήμερα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε του Όρθρου, ιερούργησε το της Θείας Ευχαριστίας μέγα μυστήριο, κήρυξε εμπνευσμένα το θείο λόγο αναφερθείς μεταξύ άλλων στις αρετές της Κυρίας Θεοτόκου, ήτοι στην πίστη, την σύνεση και την ταπείνωση αλλά και στην σημασία της διπλής εορτής, του Ευαγγελισμού και της επετείου της έναρξης της Ελληνικής Επαναστάσεως και προέστη της επισήμου Δοξολογίας για την Εθνική Εορτή, συμπαραστατούμενος από τους Εφημερίους του Ιερού Ναού και τους Ιεροδιακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τους ύμνους απέδωσαν η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτου κ. Ευτυχίου Μαρκοζάννε και οι ιεροψάλτες της Ενορίας του Εμπορείου κ.κ. Νικόλαος Σιγάλας και Θεοδόσιος Φουστέρης.

Μεταξύ της πληθύος των πιστών που προσήλθαν για να συμπροσευχηθούν ήσαν η Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κα. Αικατερίνη Μονογυιού, ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αντώνιος Σιγάλας, ο Έπαρχος Θήρας κ. Χαράλαμπος Δαρζέντας, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως και Συλλόγων ως και ο υποψήφιος Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάρκος Καφούρος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και της Δοξολογίας στην πανηγυρίζουσα Ενορία του Εμπορείου, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στα Φηρά όπου προέστη της Δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Σωτήρος και ακολούθως στην Πλατεία Σαρπάκη όπου πραγματοποιήθηκε η Επιμνημόσυνη Δέηση και η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων με την παρουσία των τοπικών Αυτοδιοικητικών και Στρατιωτικών Αρχών.

Οι εορτασμοί για την Εθνική επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης κορυφώθηκαν με την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση.

Παραμονή της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού και της μετ’ αυτού ακολουθίας των χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος πλαισιούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως, Πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Σιγάλα, τους Αρχιμανδρίτες π. Καλλίνικο Ρούσσο και π. Ιγνάτιο Αργυρό, τον Πρεσβύτερο π. Κυριάκο Καραμολέγκο, τον Αρχιδιάκονο π. Χαράλαμπο Σαλίβερο και τον Ιεροδιάκονο π. Ευάγγελο Πρέκα.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα:

 

   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων