12/06/2021 12/06/2021 Την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021 το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος έπλευσε για τη Σαντορίνη. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας μετέβη στον Καρτεράδο Θήρας όπου στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου χοροστάτησε στον Εσπερινό, συνγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφανίου και ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους. Τον Θείο...
12 Ιουνίου, 2021 - 15:26
Τελευταία ενημέρωση: 12/06/2021 - 14:14

Ο Μητροπολίτης Παροναξίας στην Σαντορίνη για την εορτή της Αναλήψεως

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Παροναξίας στην Σαντορίνη για την εορτή της Αναλήψεως

Την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021 το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος έπλευσε για τη Σαντορίνη.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας μετέβη στον Καρτεράδο Θήρας όπου στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου χοροστάτησε στον Εσπερινό, συνγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφανίου και ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς Συνοδινός. Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος απηύθυνε λόγους ευχαριστίας προς τον σεβάσμιο, πολιό και σεπτό Ποιμενάρχη για την πρόσκλησή του και την εν γένει ιεροπρεπή και σεμνή παρουσία του, καθώς και εγκάρδιες ευχές προς τους συμμετέχοντες κληρικούς και το πολυπληθές εκκλησίασμα.

Την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021, εορτή της Αναλήψεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον ως άνω Ιερό Ναό, συλλειτουργούντος του οικείου Ποιμενάρχου κ. Επιφανίου και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Εν συνεχεία συμμετείχε σε εκδήλωση βραβεύσεως τριών ενοριτών που προσφέρουν θυσιαστικώς την διακονία του για την εύρυθμη λειτουργία της Ενορίας, μετά από πρωτοβουλία του δραστήριου Εφημερίου Αρχιμ. Χριστοφόρου Καραμολέγκου.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο  Μητροπολίτη Παροναξίας για την συμμετοχή του και όλους τους συντελεστές της Πανηγύρεως και συνεχάρη του βραβευθέντες.

Την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021 το πρωί ο  Μητροπολίτης Παροναξίας επεσκέφθη προσκυνηματικώς την Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Θήρας και εν συνεχεία έπλευσε για την Νάξο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων