24/07/2022 24/07/2022 Συνεχίζοντας τις επισκέψεις του στα μικρά νησιά της Ιεράς Μητροπόλεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήραςμετέβη το Σάββατο 23 Ιουλίου στο Κουφονήσι μέσω Νάξου. Εκεί τον υποδέχθηκε ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Χοζοβιωτίσσης π. Σπυρίδων Δεναξάς, ο εφημέριος της νήσου π. Μiχαήλ Σωτηρίου καθώς και ο αντιδήμαρχος Κουφονησίου κ. Γιάννης Ταγκούλης, και ο πρόεδρος Κουφονησίου κ. Αντώνιος...
24 Ιουλίου, 2022 - 15:16

Ο Μητροπολίτης Θήρας στο Κουφονήσι

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Θήρας στο Κουφονήσι

Συνεχίζοντας τις επισκέψεις του στα μικρά νησιά της Ιεράς Μητροπόλεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήραςμετέβη το Σάββατο 23 Ιουλίου στο Κουφονήσι μέσω Νάξου.

Εκεί τον υποδέχθηκε ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Χοζοβιωτίσσης π. Σπυρίδων Δεναξάς, ο εφημέριος της νήσου π. Μiχαήλ Σωτηρίου καθώς και ο αντιδήμαρχος Κουφονησίου κ. Γιάννης Ταγκούλης, και ο πρόεδρος Κουφονησίου κ. Αντώνιος Κωβαίος.

 

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 24 Ιουλίου, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε του όρθρου και τέλεσε το μυστήριο της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, αφού εξέφρασε τη χαρά του για την πρώτη του επίσκεψη στο νησί του Κουφονησίου, αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή η οποία προέρχεται από το κατά Ματθαίον Eυαγγέλιο και αναφέρεται στην θεραπεία του παραλυτικού.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε πως ο το θαύμα της θεραπείας του παραλυτικού της Καπερναούμ έγινε αφορμή να αποκαλυφθεί για μια ακόμα φορά η θεία δύναμη και η εξουσία του Χριστού.

Ο Κύριος θεραπεύει πρώτα την ψυχή του παραλυτικού με την φράση «θάρσει τέκνον˙ ἀφέωνταί σοι αἱ ἁμαρτίαι σου», και στην συνέχεια δίνει και την υγεία του σώματος. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο άνθρωπος αποτελείται από ψυχή και σώμα, αλλά χρειάζεται και το Άγιον Πνεύμα που θα τον εξαγιάσει και θα τον ολοκληρώσει.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, τον Σεβασμιώτατο καλωσόρισε στην πρώτη του επίσκεψη στο Κουφονήσι ο εφημέριος της νήσου π. Μιχαήλ Σωτηρίου και ο πρόεδρος κ. Αντώνης Κωβαίος.

Στην ακολουθία έψαλλε ο κ. Ιωάννης Τριανταφυλλόπουλος, πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Κυνοσάργους.

     

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων