01/04/2023 01/04/2023 Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε η εορτή του Ακαθίστου Ύμνου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Παναγίας του Ακαθίστου (Πλατσανή) στην Οία Σαντορίνης. Πανηγυρικός δισαρχιερατικός Εσπερινός τελέστηκε χθες και στην συνέχεια η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου προς την Υπεραγία Θεοτόκο χοροσταντούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου και συγχοροστατούντος του οικείου Μητροπολίτη κ. Αμφιλοχίου. Στο...
01 Απριλίου, 2023 - 18:21
Τελευταία ενημέρωση: 01/04/2023 - 18:37

Ο Θήρας Αμφιλόχιος και ο Σταγών Θεόκλητος στην πανήγυρη της Παναγίας του Ακαθίστου στην Οία

Διαδώστε:
Ο Θήρας Αμφιλόχιος και ο Σταγών Θεόκλητος στην πανήγυρη της Παναγίας του Ακαθίστου στην Οία

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε η εορτή του Ακαθίστου Ύμνου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Παναγίας του Ακαθίστου (Πλατσανή) στην Οία Σαντορίνης.

Πανηγυρικός δισαρχιερατικός Εσπερινός τελέστηκε χθες και στην συνέχεια η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου προς την Υπεραγία Θεοτόκο χοροσταντούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου και συγχοροστατούντος του οικείου Μητροπολίτη κ. Αμφιλοχίου.

Στο τέλος της πολύωρης ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος καλωσόρισε στην Ιερά Μητρόπολη τον φιλοξενούμενο Αρχιερέα και εύχηθηκε στους πιστούς η Υπεραγία Θεοτόκος να ευλογεί και να προστατεύει όλους.

Την κυριώνυμο ημέρα χοροστάτησε του όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Θεόκλητος πλαισιουμενος από τον Σεβασμιώτατο κ. Αμφιλόχιο και κληρικούς της Μητροπόλεως. Κατά την διάρκεια του κοινωνικού ο Σεβασμιώτατος κ. Θεόκλητος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας, τονίζοντας ότι αυτή η εόρτιος τιμή της Υπεραγίας Θεοτόκου ας προσευχηθούμε να γίνει αφορμή ώστε Εκείνη να μας λυτρώσει από κάθε πρόσκαιρη αλλά και αιώνια συμφορά, όπως στον τελευταίο Οίκο των Χαιρετισμών της ζητούμε ευλαβικά.

Μετά το πέρας της ακολουθίας τελέστηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας στα γραφικά και περίφημα σοκάκια της Οίας και ευλογήθηκε η παραδοσιακή πανήγυρις.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα:

   

 

    

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων