06/12/2022 06/12/2022 Ο Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος, κατόπιν πρόσκλησης του ιερατικώς προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Καλλιθέας Αρχιμανδρίτη Νικολάου Κλαδη και κανονικής αδείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, χοροστάτησε στην ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ναό. Πλαισιώθηκε από τους εφημερίους του Ναού καθώς και από πληθώρα κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (και άλλων Μητροπόλεων)....
06 Δεκεμβρίου, 2022 - 16:10

Πανηγυρικός Εσπερινός στον Άγιο Νικόλαο Καλλιθέας

Διαδώστε:
Πανηγυρικός Εσπερινός στον Άγιο Νικόλαο Καλλιθέας

Ο Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος, κατόπιν πρόσκλησης του ιερατικώς προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Καλλιθέας Αρχιμανδρίτη Νικολάου Κλαδη και κανονικής αδείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, χοροστάτησε στην ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ναό.

Πλαισιώθηκε από τους εφημερίους του Ναού καθώς και από πληθώρα κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (και άλλων Μητροπόλεων).

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο θαυμαστό βίο του μεγάλου Ιεράρχη της Εκκλησίας, Αγίου Νικολάου, ο οποίος κατέχει μια ιδιαίτερη θέση μέσα στο αναρίθμητο νέφος των απ’ αιώνος Αγίων, γεγονός το οποίο τεκμαίρεται από την εβδομαδιαία τιμή, που το τυπικό της αγίας μας Εκκλησίας μέσω του βιβλίου της Παρακλητικής έχει καθορίσει να του αποδίδεται κάθε Πέμπτη.

Τέλος ευχαρίστησε τον πανοσιολογιώτατο προϊστάμενο για την πρόσκληση να συμμετάσχει στη λαμπρά πανήγυρη της ενορίας και ευχήθηκε ο άγιος Θεός διά πρεσβειών του εν αγίοις πατρός ημών Νικολάου να του χαρίζει υγεία και πολυχρόνια, καλλίκαρπο και πολύκαρπο διακονία προς δόξα του αγίου Ονόματός Του.

Αύριο, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, θα τελεστεί ο Όρθρος και η αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θήρας κ. Αμφιλοχίου.

   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων