29/06/2022 29/06/2022 Ευρισκόμενος στην νήσο Σχοινούσα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και νήσων κ Αμφιλόχιος, σήμερα, Τετάρτη, 29 Ιουνίου, κατά τη μεγάλη εορτή των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, χοροστάτησε του όρθρου και τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον Ενοριακό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, τη λεγομένη “Παναγία η Ακαθή”. Στην θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο εφημέριος...
29 Ιουνίου, 2022 - 14:17
Τελευταία ενημέρωση: 29/06/2022 - 14:37

Σχοινούσα: Η μνήμη των Πρωτοκορυφαίων στην Παναγία την Ακαθή

Διαδώστε:
Σχοινούσα: Η μνήμη των Πρωτοκορυφαίων στην Παναγία την Ακαθή

Ευρισκόμενος στην νήσο Σχοινούσα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και νήσων κ Αμφιλόχιος, σήμερα, Τετάρτη, 29 Ιουνίου, κατά τη μεγάλη εορτή των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, χοροστάτησε του όρθρου και τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον Ενοριακό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, τη λεγομένη “Παναγία η Ακαθή”.

Στην θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο εφημέριος της ενορίας π. Φιλάρετος Θηραίος ο εφημέριος Καταπόλων Αμοργού π. Παρασκευάς Δεσποτίδης και ο διάκονος π. Χαράλαμπος Σαλίβερος.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο έργο των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου τονίζοντας ότι ο κοινός εορτασμός των δύο Αποστόλων αποτελεί δείγμα ενότητας της Εκκλησίας, καθώς παρά το γεγονός ότι προσέγγιζαν τα θέματα με διαφορετικό τρόπο διατήρησαν την ενότητα τους μέσα από τον συνοδικό τρόπο έκφρασης της Εκκλησίας. Ο Πέτρος ανήκε στον στενό κύκλο των μαθητών του Χριστού ζώντας καθημερινά μαζί Του, ενώ ο Παύλος δεν συναναστράφηκε ποτέ τον Κύριο, αλλά κλήθηκε με ξεχωριστό τρόπο στην Δαμασκό καθιστώντας τον κορυφαίο Απόστολο, μεταδίδοντας το Ευαγγέλιο στον γνωστό τότε κόσμο. Ο Πέτρος παρόλο που ομολόγησε την Θεότητα του Χριστού πολύ νωρίς, τον αρνήθηκε τρεις φορές. Ο Παύλος στην αρχή υπήρξε διώκτης του Χριστού και των πρώτων Χριστιανών. Και οι δύο κατέστησαν οικουμενικοί διδάσκαλοι, έχοντας δείξει πραγματική μετάνοια για τα σφάλματα τους. Και οι δύο βρήκαν μαρτυρικό τέλος στη Ρώμη.

Προ του δι’ ευχών τον Σεβασμιώτατο καλωσόρισε στην πρώτη του επίσκεψη στην Σχοινούσα ο εφημέριος της νήσου π. Φιλάρετος Θηραίος και ο αντιδήμαρχος της Σχοινούσας κ. Νομικός Νικόλαος.
Μετά την θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος με την συνοδεία του αναχώρησε για την νήσο Ηρακλειά.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων