06/01/2022 06/01/2022 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τίμησαν οι κάτοικοι της ηλιόλουστης Σαντορίνης την Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων. Με επίκεντρο τον Μητροπολιτικό Ναό Υπαπαντής του Σωτήρος Χριστού Φηρών όπου τέλεσε την Θεία Λειτουργία και προεξήρχε της Ακολουθίας του Μεγάλου Αγιασμού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος, με αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αποφυγή...
06 Ιανουαρίου, 2022 - 16:44
Τελευταία ενημέρωση: 06/01/2022 - 16:30

Τα Άγια Θεοφάνεια στην Σαντορίνη

Διαδώστε:
Τα Άγια Θεοφάνεια στην Σαντορίνη

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τίμησαν οι κάτοικοι της ηλιόλουστης Σαντορίνης την Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων. Με επίκεντρο τον Μητροπολιτικό Ναό Υπαπαντής του Σωτήρος Χριστού Φηρών όπου τέλεσε την Θεία Λειτουργία και προεξήρχε της Ακολουθίας του Μεγάλου Αγιασμού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος, με αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊου Covid-19.

Στο πέρας της Ακολουθίας άπαντες μετέβησαν στο παλαιό λιμάνι των Φηρών. Εκεί ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον καθαγιασμό των υδάτων και την ρίψη του Τιμίου Σταυρού.
Εν συνεχεία οδικώς μετέβη στο αλιευτικό καταφύγιο Βλυχάδας όπου πραγματοποίησε παρουσία πλήθους πιστών δεύτερη ρίψη ενώ τρίτη ωσαύτως τέλεσε τις μεταμεσημβρινές ώρες στον Έξω Γιαλό Κοντοχωρίου.

Στις ιερές Ακολουθίες ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε προς τους πιστούς την ειρήνη και τον φωτισμό του Χριστού στην ζωή τους και βράβευσε με χρυσούς Σταυρούς τους νέους που ανέσυραν τον Τίμιο Σταυρό από τα ύδατα της Θήρας.

Στις ιερές Ακολουθίες παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Θήρας, οι Αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, η λιμενάρχης Θήρας και λοιποί αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων