03/01/2022 03/01/2022 Μέσα στο ευφρόσυνο κλίμα του Ιερού Δωδεκαημέρου ο Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος τέλεσε τα πρώτα εγκαίνια της Αρχιερατείας του, ημέρα της εορτίου μνήμης της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου νεομάρτυρος Εφραίμ (του εν Νέα Μάκρη Αττικής), στο περικαλλές παρεκκλήσιο της ενορίας Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Εμπορείου, αφιερωμένο στη μνήμη του Αγίου νεομάρτυρος Εφραίμ. Ο...
03 Ιανουαρίου, 2022 - 17:52
Τελευταία ενημέρωση: 03/01/2022 - 17:29

Τα πρώτα εγκαίνια του Μητροπολίτη Θήρας Αμφιλοχίου

Διαδώστε:
Τα πρώτα εγκαίνια του Μητροπολίτη Θήρας Αμφιλοχίου

Μέσα στο ευφρόσυνο κλίμα του Ιερού Δωδεκαημέρου ο Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος τέλεσε τα πρώτα εγκαίνια της Αρχιερατείας του, ημέρα της εορτίου μνήμης της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου νεομάρτυρος Εφραίμ (του εν Νέα Μάκρη Αττικής), στο περικαλλές παρεκκλήσιο της ενορίας Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Εμπορείου, αφιερωμένο στη μνήμη του Αγίου νεομάρτυρος Εφραίμ.

Ο Σεβασμιώτατος στην προσλαλιά του προς τους φιλευσεβείς προσκυνητές, οι οποίοι τήρησαν σχολαστικά τα μέτρα προστασίας από την πανδημική νόσο του κορονοϊού, τόνισε την σπουδαιότητα της ανέγερσης ιερών ναών στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας, τους συμβολισμούς που περικλείονται στην ιερά ακολουθία των εγκαινίων, ενώ επαίνεσε διά θερμών τόσο τους φιλογενείς κτήτορες του ιερού ναού Ιωάννη και Σπυριδούλα Δεναξά όσον και τον έχοντα την επιμέλεια του ευπρεπισμού του εγκαινιασθέντος ναού, πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Σιγάλα, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στο τέλος της ακολουθίας προσφέρθηκε το παραδοσιακό κέρασμα και τα ενθύμια των εγκαινίων προς όλους τούς προσελθόντες ευλαβείς προσκυνητές, ενώ φιλόμουσοι νέοι με παραδοσιακά όργανα μελώδησαν τα κάλαντα του Εμπορείου και νησιώτικα τραγούδια στον Σεβασμιώτατο και τους συνδαιτημόνες του.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων