13/06/2022 13/06/2022 Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η εορτή του Παναγίου και Ζωοποιού Πνεύματος, του Τρίτου Προσώπου της Αγίας Τριάδος στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στο Βόθωνα της Σαντορίνης. Την Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία συμπαραστατούμενος από...
13 Ιουνίου, 2022 - 14:19
Τελευταία ενημέρωση: 13/06/2022 - 14:23

Θήρας: Το «Πνεύμα της Αληθείας» αποτελεί την ψυχή της Εκκλησίας

Διαδώστε:
Θήρας: Το «Πνεύμα της Αληθείας» αποτελεί την ψυχή της Εκκλησίας

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η εορτή του Παναγίου και Ζωοποιού Πνεύματος, του Τρίτου Προσώπου της Αγίας Τριάδος στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στο Βόθωνα της Σαντορίνης.

Την Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία συμπαραστατούμενος από τους αιδεσιμολ. πρωτοπρεσβυτέρους π. Νικόλαο Σιγάλα, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως και π. Κωνσταντίνο Ρούσσο, Εφημέριο της Ενορίας Βόθωνα.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Τρίτο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, λέγοντας ότι το «Πνεύμα της Αληθείας» αποτελεί την ψυχή της Εκκλησίας και είναι Αυτό που χορηγεί την ζωή, εμπνέει την πίστη και καθαρίζει τον άνθρωπο από «πάσης κηλίδος». Προέτρεψε μάλιστα τους ευσεβείς πιστούς να προσεύχονται και να παρακαλούν το Άγιο Πνεύμα να φωτίζει, να ενισχύει, να ενδυναμώνει, να κατευθύνει την ζωή και τα διαβήματά τους, τις σκέψεις, τα νοήματα και τους παλμούς της καρδίας τους και να τους καθοδηγεί στον δρόμο της πνευματικής ζωής που οδηγεί στην Βασιλεία των Ουρανών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων