08/06/2021 08/06/2021 Την Παρασκευή 11 Ιουνίου, η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει και τιμά την ιερά μνήμη του νεοφανούς Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας του Ιατρού. Ο Άγιος Λουκάς τιμάται ιδιαίτερα στο Εμπορείο της Σαντορίνης, καθώς στον αύλειο χώρο του Ενοριακού Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ήδη από το έτος 2010, έχει ανεγερθεί Ιερό Παρεκκλήσιο αφιερωμένο σε αυτόν....
08 Ιουνίου, 2021 - 18:55
Τελευταία ενημέρωση: 08/06/2021 - 18:09

Το Εμπορείο Σαντορίνης τιμά τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό

Διαδώστε:
Το Εμπορείο Σαντορίνης τιμά τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό

Την Παρασκευή 11 Ιουνίου, η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει και τιμά την ιερά μνήμη του νεοφανούς Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας του Ιατρού. Ο Άγιος Λουκάς τιμάται ιδιαίτερα στο Εμπορείο της Σαντορίνης, καθώς στον αύλειο χώρο του Ενοριακού Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ήδη από το έτος 2010, έχει ανεγερθεί Ιερό Παρεκκλήσιο αφιερωμένο σε αυτόν. Στον Ιερό Ναό, μάλιστα, θησαυρίζεται και απότμημα από την άφθαρτη καρδιά και το ιερό λείψανό του.
Η ιερά μνήμη του Αγίου Λουκά θα εορτασθεί σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
Πέμπτη 10 Ιουνίου & ώρα 20:30
Ιερά Αγρυπνία κατά τη διάρκεια της οποίας θα τελεστεί αγιασμός διά του ιερού λειψάνου του Αγίου και θα ψαλούν τα εγκώμιά του.
• Παρασκευή 11 Ιουνίου & ώρα 12:00
Παρακλητικός Κανόνας Αγίου Λουκά του Ιατρού.
Παρασκευή 11 Ιουνίου & ώρα 18:00
Ώρα Θ’, Εσπερινός, Ιερό Ευχέλαιο μετά το πέρας του οποίου οι πιστοί θα λάβουν ως ευλογία έλαιο εκ του μυστηρίου και από την κανδήλα του Αγίου Λουκά από την Συμφερούπολη.
Κυριακή 13 Ιουνίου & ώρα 18:00
Εσπερινός, Παρακλητικός Κανόνας Αγίου Λουκά του Ιατρού.
Κυριακή 13 Ιουνίου & ώρα 19:00
Προβολή ταινίας για τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό στο «Επιφάνειο» Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο (κάτωθεν του Ενοριακού Ιερού Ναού).

Κατά τη διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών και προς ευλογία και αγιασμό των πιστών θα τίθεται για προσκύνηση το ιερό λείψανο του ιαματικού Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως του Ιατρού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων