21/10/2020 21/10/2020 Τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου θα τελέσει αύριο, Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, στις 8:00 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Καρδίτσας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος μαζί με τους ιερείς του ναού. Η λειτουργία θα είναι νυχτερινή και θα διαρκέσει έως τις 12:30 π.μ. της Παρασκευής, 23ης Οκτωβρίου, οπότε και...
21 Οκτωβρίου, 2020 - 14:39
Τελευταία ενημέρωση: 21/10/2020 - 14:41

Αγρυπνία του Αγ. Ιακώβου του Αδελφοθέου στην Καρδίτσα

Διαδώστε:
Αγρυπνία του Αγ. Ιακώβου του Αδελφοθέου στην Καρδίτσα

Τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου θα τελέσει αύριο, Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, στις 8:00 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Καρδίτσας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος μαζί με τους ιερείς του ναού. Η λειτουργία θα είναι νυχτερινή και θα διαρκέσει έως τις 12:30 π.μ. της Παρασκευής, 23ης Οκτωβρίου, οπότε και η εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Ιακώβου.  

«Το Δείπνο της Ευχαριστίας της Μεγάλης Πέμπτης είναι ο πυρήνας όλων των ιεροτελεστιών της Εκκλησίας μας. Η τέλεσή του είναι αδιάκοπη και συνεχής από τη σύστασή του μέχρι σήμερα. Μέσα σ’ αυτό ανανεώνεται το μυστήριο της σαρκώσεως του Ιησού Χριστού, από τη Βηθλεέμ μέχρι το όρος των Ελαιών, από τη Γέννηση μέχρι την Ανάληψη. Η Ιερά Μητρόπολή μας (Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων) μέσα στο ανύσταχτο ποιμαντικό της ενδιαφέρον για τη λειτουργική διαπαιδαγώγηση των πιστών μας προγραμματίζει, συν Θεώ, την τέλεση της αρχαιότερης και κατανυκτικότερης Θείας Λειτουργίας, γνωστής με το όνομα του Αγίου Ιακώβου του αδελφού του Κυρίου, την ημέρα της μνήμης του Αγίου Ιακώβου του αδελφοθέου», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση για την Θεία Λειτουργία της «κατ’ ανατολάς» αγιωτάτης Ορθοδόξου Εκκλησίας, εκτός του ιερού Βήματος, εις το Σολέα κατέναντι του λαού».

Στις 8:00΄μ.μ. θα αρχίσει η ακολουθία του Εσπερινού, εν συνεχεία η ακολουθία του Όρθρου κι αμέσως μετά η Θεία Λειτουργία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων