07/05/2022 07/05/2022 Η εν Θεσσαλιώτιδι Εκκλησία πανηγυρίζει την Κυριακή 8 και την Δευτέρα 9 Μαΐου 2022 τον άγιο και ένδοξο οσιομάρτυρα Νικόλαο τον εν Βουναίνοις, στον τόπο που ασκήτευσε, μαρτύρησε και ευρίσκεται ο τάφος Του, προστάτη της νεολαίας της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ο οποίος συγκαταλέγεται στη χορεία των τοπικών μας Αγίων. Ως εκ τούτου, το πρόγραμμα των λατρευτικών Συνάξεων στο Ιερό Προσκύνημα...
07 Μαΐου, 2022 - 16:14
Τελευταία ενημέρωση: 07/05/2022 - 15:55

Η Θεσσαλία πανηγυρίζει τον Άγιο Νικόλαο τον εν Βουναίνοις

Διαδώστε:
Η Θεσσαλία πανηγυρίζει τον Άγιο Νικόλαο τον εν Βουναίνοις

Η εν Θεσσαλιώτιδι Εκκλησία πανηγυρίζει την Κυριακή 8 και την Δευτέρα 9 Μαΐου 2022 τον άγιο και ένδοξο οσιομάρτυρα Νικόλαο τον εν Βουναίνοις, στον τόπο που ασκήτευσε, μαρτύρησε και ευρίσκεται ο τάφος Του, προστάτη της νεολαίας της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ο οποίος συγκαταλέγεται στη χορεία των τοπικών μας Αγίων.

Ως εκ τούτου, το πρόγραμμα των λατρευτικών Συνάξεων στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου στα Βούναινα έχει καταρτιστεί ως εξής:

Κυριακή 8 Μαΐου

Ώρα 7:00΄μ.μ. Υποδοχή του ιερού λειψάνου της δεξιάς χειρός του Αγίου

Ώρα 7:15΄μ.μ. Ακολουθία του Εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου.

Λιτάνευσις του ιερού λειψάνου και της εικόνος του Αγίου και αρτοκλασία.

Ώρα 10:00΄μ.μ. Ιερά Αγρυπνία

Δευτέρα 9 Μαΐου

Ώρα 7:00΄π.μ. Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου.

Ώρα 7:00΄μ.μ.Μεθέορτος ακολουθία του Εσπερινού μετά Παρακλητικού Κανόνος και των Εγκωμίων του Αγίου.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, την Δευτέρα 9 Μαΐου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του εν Βουναίνοις Τ.Κ. Καλλιφωνίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων