16/10/2019 16/10/2019 Προσκυνηματική εκδρομή (26 Αυγούστου – 1 Σεπτεμβρίου 2019) πραγματοποίησε η Ιεράς Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων στους Αγίους Τόπους επί τη ευκαιρία της θεομητορικής εορτής της κοιμήσεως και μεταστάσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Τιμόθεο. Συνόδευσαν τον Σεβασμιώτατο ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης...
16 Οκτωβρίου, 2019 - 15:15
Τελευταία ενημέρωση: 16/10/2019 - 14:36

Μητρ. Θεσσαλιώτιδος: Προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους

Διαδώστε:
Μητρ. Θεσσαλιώτιδος: Προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους

Προσκυνηματική εκδρομή (26 Αυγούστου – 1 Σεπτεμβρίου 2019) πραγματοποίησε η Ιεράς Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων στους Αγίους Τόπους επί τη ευκαιρία της θεομητορικής εορτής της κοιμήσεως και μεταστάσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Τιμόθεο.

Συνόδευσαν τον Σεβασμιώτατο ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως, ο π. Κωνσταντίνος Καλλιώρας, ο π. Δημήτριος Φέτσιος, ο π. Ιωάννης Ζιάκανος και ομάδα προσκυνητών (εκατόν τρία άτομα) από την Ιερά Μητρόπολη.

Την Δευτέρα 26 Αυγούστου, οι προσκυνητές αναχώρησαν από το αθλητικό πάρκο της πόλεώς μας για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Αεροπορικώς έφθασαν στο Τελ-Αβίβ. Περνώντας από τη Λύδδα, προσκύνησαν τον Ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου βρίσκεται ο τόπος μαρτυρίου και ο τάφος του Αγίου.

Στη συνέχεια, μετέβησαν στη Σαμάρεια, όπου προσκύνησαν στο Φρέαρ του Ιακώβ και στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, όπου βρίσκεται το σκήνωμα του Αγίου νέου ιερομάρτυρος Φιλουμένου.

Ακολούθως, αναχώρησαν για τη Βηθλεέμ, όπου και τακτοποιήθηκαν στο ξενοδοχείο AngelHotel.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων