03/10/2019 03/10/2019 Την ακολουθία των Εγκαινίων του Ιερού Ναού Αγίας Κυριακής Κυψέλης αναμένεται να τελέσει το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019, ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων  κ. Τιμόθεος. Το απόγευμα της Παρασκευής 4 Οκτωβρίου και ώρα 6:30΄μ.μ., θα κομίσει μαρτυρικά λείψανα Αγίων της Εκκλησίας και στη συνέχεια, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού των Εγκαινίων. Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου,...
03 Οκτωβρίου, 2019 - 14:06
Τελευταία ενημέρωση: 03/10/2019 - 14:07

Ο Μητρ. Θεσσαλιώτιδος στα εγκαίνια της Αγίας Κυριακής

Διαδώστε:
Ο Μητρ. Θεσσαλιώτιδος στα εγκαίνια της Αγίας Κυριακής

Την ακολουθία των Εγκαινίων του Ιερού Ναού Αγίας Κυριακής Κυψέλης αναμένεται να τελέσει το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019, ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων  κ. Τιμόθεος.

Το απόγευμα της Παρασκευής 4 Οκτωβρίου και ώρα 6:30΄μ.μ., θα κομίσει μαρτυρικά λείψανα Αγίων της Εκκλησίας και στη συνέχεια, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού των Εγκαινίων.
Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει την ακολουθία των Εγκαινίων και τη Θεία Λειτουργία.
Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας , θα αναχωρήσει για τη νήσο της Λήμνου, για να μετάσχει την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στη Θεία Λειτουργία και στο τεσσαρακονθήμερο ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Μητροπολίτου Λήμνου κυρού Ιεροθέου.

Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων , “ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως,το εσπέρας του Σαββάτου 5 Οκτωβρίου και ώρα 6:30΄μ.μ., θα υποδεχθεί την σεβασμία εικόνα της Παναγίας Γλυκοφιλούσης στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Καρδίτσης και ακολούθως θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού. Η ιερά Εικόνα ήταν δωρεά του αυτοκράτορα Ανδρόνικου Παλαιολόγου το 1280 στο μοναστήρι Λυκουσάδος, το οποίο κτίστηκε από του Κομνηνούς και εβρισκόταν στη σημερινή Λοξάδα. Σύμφωνα με τον μακαριστό μητροπολίτη Ιεζεκιήλ, που έκανε έρευνα για το εν λόγω μοναστήρι, η εικόνα της Παναγίας αποτελεί έργο του Ευαγγελιστού Λουκά. Την ημέρα, που ο τοπικός μας Άγιος Σεραφείμ μαρτύρησε, το μοναστήρι κάηκε ολοσχερώς και έκτοτε η Παναγία φυλάσσεται στο Μεγάλο Μετέωρο Καλαμπάκας. Επιστρέφει δε στη Λοξάδα από 13 Αυγούστου έως 27 Οκτωβρίου κάθε χρόνο προς αγιασμό και ενίσχυση των πιστών”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων