05/05/2021 05/05/2021 Την Πέμπτη της Διακαινησίμου 6 Μαΐου 2021, κατ’ έθος εορτάζεται στη γενέτειρά του (Γόλιτζα, σημερινό Άγιο Ακάκιο του νομού Καρδίτσας) ο όσιος και θεοφόρος πατήρ ημών Ακάκιος ο Καυσοκαλυβίτης, ο οποίος συγκαταλέγεται στους τοπικούς Αγίους της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων. Ως εκ τούτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, κατ’ αυτή την...
05 Μαΐου, 2021 - 17:30
Τελευταία ενημέρωση: 05/05/2021 - 17:20

Πανηγυρίζουν αύριο τον Άγιον Ακάκιο τον Καυσοκαλυβίτη

Διαδώστε:
Πανηγυρίζουν αύριο τον Άγιον Ακάκιο τον Καυσοκαλυβίτη

Την Πέμπτη της Διακαινησίμου 6 Μαΐου 2021, κατ’ έθος εορτάζεται στη γενέτειρά του (Γόλιτζα, σημερινό Άγιο Ακάκιο του νομού Καρδίτσας) ο όσιος και θεοφόρος πατήρ ημών Ακάκιος ο Καυσοκαλυβίτης, ο οποίος συγκαταλέγεται στους τοπικούς Αγίους της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Ως εκ τούτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, κατ’ αυτή την ημέρα, θα τελέσει την ακολουθία του Όρθρου και τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ακακίου του ως άνω χωρίου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 7:30 μ.μ., επί τη μνεία των εγκαινίων του Ναού της Υπεραγίας Θεοτόκου, της Ζωοδόχου Πηγής θα τελέσει την ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Καρδίτσης, ενώ την Παρασκευή της Διακαινησίμου, 7 Μαΐου, θα τελέσει την ακολουθία του Όρθρου και τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Τ.Κ. Ζωοδόχου Πηγής Φαρσάλων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων