11/03/2022 11/03/2022 Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών θα βρίσκεται την Α΄ Κυριακή των Νηστειών (της Ορθοδοξίας), 13 Μαρτίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, ο οποίος θα μετάσχει της Συνοδικής Θείας Λειτουργίας και της Λιτανεύσεως των ιερών Εικόνων, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Ως εκ τούτου, στον...
11 Μαρτίου, 2022 - 18:53
Τελευταία ενημέρωση: 11/03/2022 - 18:41

Στη Μητρόπολη Αθηνών για την Κυριακή της Ορθοδοξίας ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος

Διαδώστε:
Στη Μητρόπολη Αθηνών για την Κυριακή της Ορθοδοξίας ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος

Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών θα βρίσκεται την Α΄ Κυριακή των Νηστειών (της Ορθοδοξίας), 13 Μαρτίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, ο οποίος θα μετάσχει της Συνοδικής Θείας Λειτουργίας και της Λιτανεύσεως των ιερών Εικόνων, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Ως εκ τούτου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης της ακολουθίας του Όρθρου, της Θείας Λειτουργίας και της Λιτανεύσεως των ιερών Εικόνων την Κυριακή της Ορθοδοξίας θα προστεί ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Ακολούθως, θα προστεί της επισήμου Δοξολογίας επί τη επετείω του Έπους των δυτικοθεσσαλών πεσόντων, που αντιστάθηκαν γενναία στις σιδηρόφρακτες μεραρχίες του Ιταλού δικτάτορα Μουσολίνι, στο Ύψωμα 731 της Κλεισούρας, στο Αλβανικό μέτωπο.

Το απόγευμα αυτής της ημέρας, στις 6:00, ο ίδιος θα τελέσει τον Β΄ Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

Προ της Απολύσεως, θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα: «Εκκλησία, Σώμα Χριστού» αναφερόμενος συγκεκριμένα στο πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου.

Την ίδια Κυριακή (Α΄ Κυριακή των Νηστειών/της Ορθοδοξίας) ο εροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων,  Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, θα τελέσει την ακολουθία του Όρθρου, τη Θεία Λειτουργία και την Λιτάνευση των ιερών Εικόνων στον Ιερό Ναό Αγίων Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινη Εκκλησιά» Καρδίτσης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων