23/06/2022 23/06/2022 Η πρώτη συνάντηση ανάμεσα στους εκπροσώπους του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) Περιφέρειας Θεσσαλίας και Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022 στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Τιμοθέου.  Σκοπός ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των Ιερέων σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρει το...
23 Ιουνίου, 2022 - 11:04
Τελευταία ενημέρωση: 23/06/2022 - 11:03

Συνάντηση εκπροσώπων ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με Ιερείς της Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων 

Διαδώστε:
Συνάντηση εκπροσώπων ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με Ιερείς της Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων 

Η πρώτη συνάντηση ανάμεσα στους εκπροσώπους του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) Περιφέρειας Θεσσαλίας και Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022 στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Τιμοθέου. 

Σκοπός ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των Ιερέων σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρει το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ και τη δράση του στον τομέα της θεραπείας εξαρτημένων ατόμων από τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, τα τυχερά παιχνίδια και το διαδίκτυο καθώς και της στήριξης που παρέχεται στις οικογένειες τους.

Τρείς ομιλητές παρευρέθηκαν στην συνάντηση, ο κ. Σωτήριος Μπουντής, Κοινωνιολόγος, Σύμβουλος Τοξικοεξάρτησης και Υπεύθυνος του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, η κ. Βιργινία Γκενούδη, Ψυχολόγος και η κ. Ελευθερία Περουλάκη, Κοινωνική Λειτουργός.

Κατά τη διάρκεια των ομιλιών τους τόνισαν ότι όλες οι υπηρεσίες προσφέρονται δωρεάν και άμεσα χωρίς καμία διάκριση και με σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών και τις αρχές δεοντολογίας. Δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στο γεγονός ότι το πρόγραμμα απεξάρτησης, που ακολουθεί το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, έχει υποστηρικτικό χαρακτήρα και δεν βασίζεται στη χορήγηση υποκατάστατων ουσιών. Αρχικός στόχος του είναι να εξασφαλίσει ένα ασφαλές περιβάλλον όπου οι άνθρωποι με προβλήματα εξάρτησης να βρουν την κατάλληλη στήριξη ώστε σταδιακά να απαγκιστρωθούν σωματικά και ψυχικά από τις εξαρτήσεις. Εν συνεχεία, μέσω κατάλληλα διαμορφωμένων μορφωτικών προγραμμάτων τα μέλη του έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν την εκπαίδευση ή την επαγγελματική τους κατάρτιση και να ενταχθούν ομαλά στο κοινωνικό και εργασιακό πλαίσιο με αρκετά μεγάλο ποσοστό επιτυχίας. Τέλος, εξήγησαν ότι παρέχεται νομική στήριξη καθώς και ιατρική ή ψυχιατρική υποστήριξη εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με συζήτηση μεταξύ των εκπροσώπων του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ και των παρευρισκομένων Ιερέων.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε για την γόνιμο και εποικοδομητική συνάντηση των εκπροσώπων του ΚΕΘΕΑ με ομάδα Ιερέων της Μητροπολιτικής του Περιφερείας και ευχήθηκε η περαιτέρω συνεργασία να αποβεί προς όφελος των εχόντων ανάγκη συνανθρώπων μας. Να αναφερθεί ότι ο εντεταλμένος ιερεύς εκ μέρους της Ιεράς μας Μητροπόλεως και σύνδεσμος με το ΚΕΘΕΑ είναι ο Αιδεσιμολ. Πρεσβ. π. Γεώργιος Βακούλας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων