19/03/2023 19/03/2023 Η Γ’ στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου με την Ακαδημία Ψαλτικής Ειρμός, στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης. Σε έναν κατάμεστο Ναό, τα παιδιά και οι νέοι της Ακαδημίας Ψαλτικής Ειρμός, με τη συμμετοχή των γονέων τους, ερμήνευσαν με ικμάδα και ζωηρή ρυθμική αγωγή τον Κανόνα του Ακαθίστου, ποίημα Ιωσήφ...
19 Μαρτίου, 2023 - 8:15
Τελευταία ενημέρωση: 19/03/2023 - 7:48

Γ’ Χαιρετισμοί στον Ι.Ν. Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Γ’ Χαιρετισμοί στον Ι.Ν. Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Γ’ στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου με την Ακαδημία Ψαλτικής Ειρμός, στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης.

Σε έναν κατάμεστο Ναό, τα παιδιά και οι νέοι της Ακαδημίας Ψαλτικής Ειρμός, με τη συμμετοχή των γονέων τους, ερμήνευσαν με ικμάδα και ζωηρή ρυθμική αγωγή τον Κανόνα του Ακαθίστου, ποίημα Ιωσήφ του Υμνογράφου, ενώ ανταπάντησαν με κατάνυξη και ιερότητα στη σεμνοπρεπή και λιτή εκφώνηση της Γ’ στάσης του Κοντακίου του Ακαθίστου Ύμνου από τον προϊστάμενο του Ναού, αρχιμανδρίτη π.Ιωάννη Τράγκα, ψάλλοντας τα κλασσικά και παλαιά βυζαντινά εφύμνια «Χαίρε Νύμφη» και «Αλληλούια».

VIDEO_01 Γ' ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ_ΚΥΡ&ΜΕΘ 2023.03.17

Μετά τη σύσσωμη ψαλμώδηση του «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ» από τον Χορό Ψαλτών και το εκκλησίασμα, ο π.Ιωάννης ανέγνωσε την εγκύκλιο «περί των ιερατικών κλήσεων» της Ιεράς Συνόδου, καλώντας τους πιστούς να ενθαρρύνουν και να επιβραβεύουν τα παιδιά και τους νέους, που συμμετέχουν με ενθουσιασμό στις λατρευτικές συνάξεις!

Κατά την απόλυση, για να ολοκληρωθεί ο επαινετικός και θριαμβικός χαρακτήρας της Ακολουθίας των Χαιρετισμών, εψάλη σε αργό ειρμολογικό δρόμο και ήθος διασταλτικό το Θεοτοκίον «Την ωραιότητα της Παρθενίας σου».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων