03/05/2021 03/05/2021 Στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, κλήρος και ευσεβής λαός, διένυσαν την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα και βιώσαντες την μυσταγωγική επανάληψη των Φρικτών Παθών, εόρτασαν το κοσμοσωτήριο γεγονός της Αναστάσεως του Κυρίου μας. Στους ιερούς ενοριακούς και προσκυνηματικούς Ναούς, τελέσθησαν υποδειγματικά, όλες οι ακολουθίες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, με την συμμετοχή του πληρώματος της Εκκλησίας, συμφώνως...
03 Μαΐου, 2021 - 18:17
Τελευταία ενημέρωση: 03/05/2021 - 19:22

H M. Εβδομάδα και η Ανάσταση στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
H M. Εβδομάδα και η Ανάσταση στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, κλήρος και ευσεβής λαός, διένυσαν την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα και βιώσαντες την μυσταγωγική επανάληψη των Φρικτών Παθών, εόρτασαν το κοσμοσωτήριο γεγονός της Αναστάσεως του Κυρίου μας.

Στους ιερούς ενοριακούς και προσκυνηματικούς Ναούς, τελέσθησαν υποδειγματικά, όλες οι ακολουθίες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, με την συμμετοχή του πληρώματος της Εκκλησίας, συμφώνως και με τα προβλεπόμενα μέτρα, τα ορισθέντα από την πολιτεία για την αποτροπή εξαπλώσεως της πανδημίας του κορωνοιού.

Ο Παναγιώτατος κ. Άνθιμος, συμμετείχε στις ιερές ακολουθίες που ετελέσθησαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά Θεσσαλονίκης κατά το εσπέρας της Μεγάλης Πέμπτης (Όρθρος Μ. Παρασκευής – Ακολουθία των Αχράντων Παθών), το εσπέρας της Μεγάλης Παρασκευής (Όρθρος Μ. Σαββάτου – Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου) και το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, στην ακολουθία της Παννυχίδος της Αναστάσεως και την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.

Κατά τις σύντομες ομιλίες, που πραγματοποίησε, αναφέρθηκε διεξοδικώς στο μήνυμα που πηγάζει εκ του Κενού Τάφου του Αναστάντος Κυρίου, μήνυμα ελπίδος, αισιοδοξίας και χαράς, κάλεσε δε ταυτοχρόνως τους πιστούς να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα διαφυλάξεως του αγαθού της υγιείας, όπως και ο ίδιος πράττει, το διάστημα αυτό της ενσκηψάσης πανδημίας.

 

 

 

 

 

 

ΠΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων