06/08/2020 06/08/2020 Την μεγάλη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος εόρτασε η Θεσσαλονίκη με επίκεντρο τον ομώνυμο Ιερό της Ναό στην περιοχή των οδών Δελφών και Μιαούλη. Την κυριώνυμο ημέρα, τελέσθηκαν πανηγυρικά δύο Θείες Λειτουργίες. Την πρώτη την τέλεσε ο προϊστάμενος του Ι.Ν. Αρχιμ Νικόλαος Παπαγεωργίου μαζί με ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης. Τον θείον λόγο κήρυξε...
06 Αυγούστου, 2020 - 15:01
Τελευταία ενημέρωση: 06/08/2020 - 14:50

Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Θεσσαλονίκη

Διαδώστε:
Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Θεσσαλονίκη

Την μεγάλη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος εόρτασε η Θεσσαλονίκη με επίκεντρο τον ομώνυμο Ιερό της Ναό στην περιοχή των οδών Δελφών και Μιαούλη.

Την κυριώνυμο ημέρα, τελέσθηκαν πανηγυρικά δύο Θείες Λειτουργίες.

Την πρώτη την τέλεσε ο προϊστάμενος του Ι.Ν. Αρχιμ Νικόλαος Παπαγεωργίου μαζί με ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Τον θείον λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος αρχιμ Αμβρόσιος Στάμπλιακας ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της σημερινής εορτής.

Την δεύτερη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πανοσιολογιώτατος αρχιμ Αντώνιος Πακαλίδης μαζί με ιερείς της Μητροπόλεως.

Στην ομιλία του αναφέθηκε στο μεγάλο γεγονός της Μεταμορφώσεως.

Προ της απολύσεως και της πρώτης αλλά και της δεύτερης θείας λειτουργίας ο προϊστάμενος του Ι.Ν. Αρχιμ. Νικόλαος Παπαγεωργίου ευχαρίστησε τους κληρικούς που παρευρέθηκαν και συμμετείχαν στις ιερές ακολουθίες.

Το εσπέρας της κυριωνύμου, θα τελεσθεί ο μεθέορτος Εσπερινός, η Ιερά Παράκληση της Μεταμορφώσεως και η Ιερά Λιτάνευση της Εφεστίου Εικόνος στους κεντρικούς δρόμους της ενορίας.

Ρεπορτάζ -Φωτογραφίες – Πρακτορείο Ορθοδοξία – Ραφαήλ Γεωργιάδης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων