13/11/2019 13/11/2019 Ιερά λιτανεία της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και της θαυματουργού εικόνος του πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο ναό στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του εορτασμού του Μεγαλομάρτυρος μετά τους διωγμούς, όπως χαρακτηριστικά έχει ονομαστεί ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος. Στην Ιερά Λιτανεία παρήλασαν το χορευτικό τμήμα της Αγίας Βαρβάρας, το Χορευτικό Τμήμα...
13 Νοεμβρίου, 2019 - 19:25
Τελευταία ενημέρωση: 13/11/2019 - 19:30

“Φωτίσθηκε” η συμπρωτεύουσα από την Τιμία Κάρα του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου

Διαδώστε:
“Φωτίσθηκε” η συμπρωτεύουσα από την Τιμία Κάρα του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου

Ιερά λιτανεία της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και της θαυματουργού εικόνος του πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο ναό στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του εορτασμού του Μεγαλομάρτυρος μετά τους διωγμούς, όπως χαρακτηριστικά έχει ονομαστεί ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος.

Στην Ιερά Λιτανεία παρήλασαν το χορευτικό τμήμα της Αγίας Βαρβάρας, το Χορευτικό Τμήμα της Ιμβριακής Ένωσης Μακεδονίας Θράκης, ο Σύλλογος Κερκυραίων και Φίλων της Κέρκυρας Βορείου Ελλάδος “Ιωάννης Καπoδιστριας”, το Χορευτικό Τμήμα του Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου, ενώ παιάνιζε εμβατήρια η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικότερα, η Ιερά πομπή κινήθηκε στις οδούς Πέρδικα, Κατσιμίδη Παπαναστασίου, Συμεωνίδου, όπου ευλαβείς χριστιανοί προσέφεραν θυμιάματα και αναμμένες λαμπάδες στην Αγία Κάρα και στην Εικόνα του Ιερού Χρυσοστόμου.

Πρώτη δέηση της Ιεράς Λιτανείας εψάλη έξω από την Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων από την οποία βγήκαν πολλοί αστυνομικοί και ασπάστηκαν το ιερό κειμήλιο.

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν όταν η Τιμία Κάρα έφτασε στο ύψος του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου “Θεαγένειο”.

Πολλοί ασθενείς αγνάντευαν από τα μπαλκόνια ανήμποροι να προσεγγίσουν την Ιερά πομπή ενώ Ιερείς σταύρωναν το Ίδρυμα με την Αγία Κάρα και έψαλλαν δέηση υπέρ υγείας και θείας βοήθειας των ασθενών από την επάρατο νόσο.

Η λιτανεία κατέληξε στον ιερό ναό όπου τέθηκε και πάλι προς προσκύνηση των ευσεβών πιστών. Ακολούθως τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός επί τη μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά πολιούχου Θεσσαλονίκης. 

Ρεπορτάζ: Βασίλης Χάδος

Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων