06/01/2022 06/01/2022 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, όπως αρμόζει στη σημερινή της μεγάλης Δεσποτικής εορτής και τηρουμένων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και της παραλλαγής Όμικρον, εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια του Κυρίου στον Ιερό Καθεδρικό και Προσκυνηματικό Ναό της Του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης/ ope.gr Εορτάστηκε σήμερα σε συγκινητική ατμόσφαιρα η...
06 Ιανουαρίου, 2022 - 12:11
Τελευταία ενημέρωση: 06/01/2022 - 12:16

Η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στα παγωμένα νερά του Θερμαϊκού

Διαδώστε:
Η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στα παγωμένα νερά του Θερμαϊκού

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, όπως αρμόζει στη σημερινή της μεγάλης Δεσποτικής εορτής και τηρουμένων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και της παραλλαγής Όμικρον, εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια του Κυρίου στον Ιερό Καθεδρικό και Προσκυνηματικό Ναό της Του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης/ ope.gr

Εορτάστηκε σήμερα σε συγκινητική ατμόσφαιρα η μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων σε όλους τους ναούς στη Mητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Με τους ήχους της φιλαρμονικής μπάντας του Γ’ Σώματος Στρατού ξεκίνησε η πομπή από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Άγιο Γρηγόριο Παλαμά προς την παραλία Θεσσαλονίκης στην συμβολή των οδών Αγίας Σοφίας και Λεωφόρου Νίκης δια την καθιερωμένη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στην θάλασσα.

Εκεί νέοι της πόλεως, αψηφώντας τα παγωμένα νερά του Θερμαϊκού βούτηξαν να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό.

Εντός της θάλασσας έπλεαν πλοιάρια, βάρκες αλλά και πλοία του λιμενικού σώματος, τιμώντας με την παρουσία τους τα Άγια Θεοφάνεια και δίδοντας μια πολύ όμορφη εικόνα προς τους Θεσσαλονικείς που παρευρίσκονταν στην παραλία.

 



ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Τα Άγια Θεοφάνεια στον Καθεδρικό Ναό Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων