25/03/2022 25/03/2022 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Ραφαήλ Γεωργιάδης/ ope.gr Με κάθε ιεροπρέπεια εορτάσθηκε σήμερα, 25 Μαρτίου 2022 η μεγάλη εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης αρχιμ. Ιάκωβος Αθανασίου πλαισιούμενος από τον προϊστάμενο του Καθεδρικού Ναού αρχιμανδρίτη Ειρηναίο Βογιατζή, Πρωτοπρεσβύτερο Παλαιολόγο Μάνο, Πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο...
25 Μαρτίου, 2022 - 10:53
Τελευταία ενημέρωση: 25/03/2022 - 10:55

Η Θεομητορική Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Θεσσαλονίκη

Διαδώστε:
Η Θεομητορική Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Θεσσαλονίκη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Ραφαήλ Γεωργιάδης/ ope.gr

Με κάθε ιεροπρέπεια εορτάσθηκε σήμερα, 25 Μαρτίου 2022 η μεγάλη εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης αρχιμ. Ιάκωβος Αθανασίου πλαισιούμενος από τον προϊστάμενο του Καθεδρικού Ναού αρχιμανδρίτη Ειρηναίο Βογιατζή, Πρωτοπρεσβύτερο Παλαιολόγο Μάνο, Πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Ζουγκανάρου και των ιεροδιακόνων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η επίσημη Δοξολογία για την επέτειο της 25 Μαρτίου 1821 από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης αρχιμ. Ιάκωβος Αθανασίου μαζί με ιερείς και τους διακόνους.

Η δοξολογία πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ.Απόστολου Τζιτζικώστα, του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα, του Διοικητή Γ’ Σώματος Στρατού/ NRDC-GR Αντιστράτηγου Σωτήριου Κωστάκογλου, της Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης κας Βούλας Πατουλίδου, βουλευτών και εκπροσώπων των αρχών της πόλης.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων