21/12/2019 21/12/2019 Ρεπορτάζ: Βασίλης Χάδος – Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης Πανηγυρικός τιμάται η μνήμη της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας στον ομώνυμο περικαλλή ναό της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης. Στην ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαυίδ, συγχοροστατούντος του οικείου ποιμεναρχου Παναγιωτατου Μητροπολιτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου. Στη χορεία τον ιερέων προεξάρχων ήταν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως...
21 Δεκεμβρίου, 2019 - 19:53
Τελευταία ενημέρωση: 21/12/2019 - 19:55

Η Θεσσαλονίκη τιμά την Αγία Αναστασία την Φαρμακολύτρια (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η Θεσσαλονίκη τιμά την Αγία Αναστασία την Φαρμακολύτρια (ΦΩΤΟ)

Ρεπορτάζ: Βασίλης Χάδος – Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης

Πανηγυρικός τιμάται η μνήμη της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας στον ομώνυμο περικαλλή ναό της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης. Στην ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαυίδ, συγχοροστατούντος του οικείου ποιμεναρχου Παναγιωτατου Μητροπολιτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου.

Στη χορεία τον ιερέων προεξάρχων ήταν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης Αρχιμ. Ιάκωβος Αθανασίου, μετά του ο Αρχιμ. Βαρνάβας Γιάγκου, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας και πολλοί ιερείς της Μητροπόλεως.

Μεγάλη είναι και η συμμετοχή των πιστών και ευσεβών προσκυνητών. Παρίστανται επίσης οι βουλευτές Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και Στρ. Σιμόπουλος και ο πρ. Βουλευτής Σ. Κουβελας.

Ας σημειωθεί ότι ο ιερός Ναός είναι κτίσμα νεότερο το οποίο εγκαινιάστηκε το 2013 και στέγασε τις λειτουργικές ανάγκες της πολυπληθούς ενορίας της Κηφισιάς. Ένα ακόμα προσκύνημα της Αγίας Αναστασίας που η οποία τιμάται ιδιαιτέρως στη γη της Μακεδονίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων