11/10/2020 11/10/2020 Νέο διάκονο χειροτόνησε σήμερα ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος Κατόπιν σχετικής προσκλήσεως του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, την Κυριακή, 11 Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία τιμάται η μνήμη των 367 Θεοφόρων Πατέρων της Ζ´ Οικουμενικής Συνόδου εν Νικαία το 787μ.Χ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, έλαβε μέρος στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο...
11 Οκτωβρίου, 2020 - 13:41
Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2020 - 13:54

Μητρ. Θεσσαλονίκης σε νέο διάκονο: “Να αγαπάς την Εκκλησία”

Διαδώστε:
Μητρ. Θεσσαλονίκης σε νέο διάκονο: “Να αγαπάς την Εκκλησία”

Νέο διάκονο χειροτόνησε σήμερα ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος

Κατόπιν σχετικής προσκλήσεως του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, την Κυριακή, 11 Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία τιμάται η μνήμη των 367 Θεοφόρων Πατέρων της Ζ´ Οικουμενικής Συνόδου εν Νικαία το 787μ.Χ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, έλαβε μέρος στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο το οποίο τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά – Θεσσαλονίκης.

Κατά την διαρκεία της λαμπράς Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε και εις Διάκονον Χειροτονία, του ευλαβεστάτου νέου Εφραίμ Τσέτου, Πτυχιούχου της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών, ο οποίος τυγχάνει έγγαμος και πατέρας δυο τέκνων.

Ο νέος Διάκονος στην προσλαλιά του, αναφέρθηκε στην έως τώρα πορεία του ενώ εξέφρασε παράλληλα θερμές ευχαριστίες προς όλα τα πρόσωπα που του στάθηκαν πνευματικά και τον βοήθησαν στην κατά Θεόν πρόοδό του.

Ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, απηύθυνε λόγους πατρικούς και πνευματικές νουθεσίες στον νεοχειροτονηθέντα, ενώ αναφέρθηκε στην αξία του υπουργήματος της Ιεροσύνης και της θυσιαστικής προσφοράς που θα πρέπει να έχει κατά την διάρκεια της διακονίας του, προτρέποντας τον να αποτελεί πρότυπο κληρικού, να αγαπάει τον Χριστό, την Εκκλησία, και την Πατρίδα μας.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων