30/06/2022 30/06/2022 Τους προστάτες των ιατρών Αγίους Αναργύρους Κοσμά και Δαμιανό εορτάζει η πόλη της Θεσσαλονίκης, ημέρα κατά την οποία η εκκλησία τιμά τη μνήμη τους. Θεσσαλονίκη Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr Το απόγευμα της Πέμπτης 30/06/2022 στον ομώνυμο ιερό ναό εντός των βυζαντινών τοίχων τελέσθηκε σε ατμόσφαιρα θρησκευτικής κατάνυξης ο πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Καθηγούμενου της Ιεράς Πατριαρχικής...
30 Ιουνίου, 2022 - 21:25
Τελευταία ενημέρωση: 30/06/2022 - 22:11

Πανηγυρικός Εσπερινός των Αγίων Αναργύρων στην Ακρόπολη Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Πανηγυρικός Εσπερινός των Αγίων Αναργύρων στην Ακρόπολη Θεσσαλονίκης

Τους προστάτες των ιατρών Αγίους Αναργύρους Κοσμά και Δαμιανό εορτάζει η πόλη της Θεσσαλονίκης, ημέρα κατά την οποία η εκκλησία τιμά τη μνήμη τους.

Θεσσαλονίκη Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr

Το απόγευμα της Πέμπτης 30/06/2022 στον ομώνυμο ιερό ναό εντός των βυζαντινών τοίχων τελέσθηκε σε ατμόσφαιρα θρησκευτικής κατάνυξης ο πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Καθηγούμενου της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων, Επισκόπου Αμορίου κ. Νικηφόρου.

Τον Θεοφιλέστατο πλαισίωσε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης αρχιμ. Ιάκωβος Αθανασίου και ιερείς και διάκονοι της Ιεράς Μητροπόλεως και της Ι. Μ. Βλατάδων.

Την διακονία του λόγου ανέλαβε ο Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου π.Κωνσταντίνος Μανιώτης

Πολλοί πιστοί συμμετείχαν στην ακολουθία και μετέπειτα στην λιτανεία που πραγματοποιήθηκε πέριξ του ναού με την φιλαρμονική μπάντα της Αστυνομίας να παιανίζει εμβατήρια. Παρά τον καύσωνα της ημέρας πολλοί ασθενείς προσέτρεξαν στους θεραπευτές αγίους προσευχόμενοι για το πολύτιμο αγαθό της υγείας.

Τους ιερούς ύμνους απέδωσαν οι ιεροψάλτες του ναού κ. Βασίλειος Βασιλείου Πρωτοψάλτης και ο κ. Λουκάς Κασσιάρας Λαμπαδάριος.

Ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο για την ευλογία και την άδεια για την τέλεση της πανηγύρεως και ευχήθηκε σε όλο το εκκλησίασμα χρόνια πολλά.

Ο προϊστάμενος του ναού αρχιμ. Γρηγόριος Παπούλας, στο τέλος της ακολουθίας, ευχαρίστησε στο πρόσωπο του Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ. τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, στην συνέχεια τον χοροστατούντα Επίσκοπο Αμορίου κ.Νικηφόρο για την συμμετοχή του στην πανήγυρη, όλους τους ιερείς και τους διακόνους για την παρουσία τους και όλους τους πιστούς που παρευρέθηκαν στις λατρευτικές εκδηλώσεις και είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τα ιερά λείψανα και την εικόνα των Αγίων.

Ευχήθηκε οι προστάτες Άγιοι της ενορίας να σκέπουν και να προστατεύουν άπαντες.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων