18/07/2019 18/07/2019 Ξεκίνησαν χθες οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν και μνήμη του Προφήτου Ηλιού στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Η έναρξη των λατρευτικών εκδηλώσεων έγινε με την ακολουθία της Παρακλήσεως και των χαιρετισμών ενώπιον του Πανσεβασμίου εικονίσματος της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου η οποία φυλάσσεται στον ιερό ναό. Σήμερα το απόγευμα τελέστηκε η ιερά παράκληση και...
18 Ιουλίου, 2019 - 20:40
Τελευταία ενημέρωση: 18/07/2019 - 20:46

Πλούσιες θρησκευτικές εκδηλώσεις στον Προφήτη Ηλία Πυλαίας Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Πλούσιες θρησκευτικές εκδηλώσεις στον Προφήτη Ηλία Πυλαίας Θεσσαλονίκης

Ξεκίνησαν χθες οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν και μνήμη του Προφήτου Ηλιού στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Η έναρξη των λατρευτικών εκδηλώσεων έγινε με την ακολουθία της Παρακλήσεως και των χαιρετισμών ενώπιον του Πανσεβασμίου εικονίσματος της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου η οποία φυλάσσεται στον ιερό ναό. Σήμερα το απόγευμα τελέστηκε η ιερά παράκληση και οι χαιρετισμοί ενώπιον της εφεστίου, πανιέρου, ιστορικής και θαυματουργού Ιεράς εικόνος του Αγίου ένδοξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου από τον Προϊστάμενο του Ι. Ν. Αρχιμ. Δημήτριο Τζιαφά τον οποίο πλαισίωσαν οι υπόλοιποι ιερείς του ναού Αρχιμ. Θεωνάς Πλιάντης, Αρχιμ. Παντελεήμων Καραφουλίδης , Πρωτ. Αλέξανδρος Καϊτίδης και Πρωτ. Γεώργιος Ντάλλας.

Πλήθος κόσμου και χθες και σήμερα παρευρέθηκαν στον ιερό ναό από διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης για να συμμετάσχουν στις ιερές ακολουθίες. Αύριο θα πραγματοποιηθεί ο μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός στις 7:00 μ.μ.

Φωτορεπορτάζ: Βασίλης Χάδος, Ραφαήλ Γεωργιάδης 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων