22/03/2019 22/03/2019 Στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελιστρίας των παλαιών και Ιστορικών κοιμητηρίων Θεσσαλονίκης κατέφτασε τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου και ιερών λειψάνων των Αγίων Λουκά του Ιατρού , Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρος Νικοδήμου του Αγιορείτου και Λεοντίου στα πλαίσια της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Η υποδοχή έλαβε χώρα στα προπύλαια του Ιερού Ναού προεξάρχοντος Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμορίου κ....
22 Μαρτίου, 2019 - 19:12

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ: Το Τίμιο Ξύλο στη Θεσσαλονίκη- Στιγμές κατάνυξης

Διαδώστε:
ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ: Το Τίμιο Ξύλο στη Θεσσαλονίκη- Στιγμές κατάνυξης

Στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελιστρίας των παλαιών και Ιστορικών κοιμητηρίων Θεσσαλονίκης κατέφτασε τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου και ιερών λειψάνων των Αγίων Λουκά του Ιατρού , Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρος Νικοδήμου του Αγιορείτου και Λεοντίου στα πλαίσια της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Η υποδοχή έλαβε χώρα στα προπύλαια του Ιερού Ναού προεξάρχοντος Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμορίου κ. Νικηφόρου κατόπιν ευγενικής προσκλήσεως του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, παρουσία του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Θεσσαλονικης Αρχιμ . Φωτίου Ζαρζαβατσάκη και κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως αλλά και πλήθος προσκυνητών.

Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης 

Αμέσως μετά την υποδοχή ξεκίνησε η Ακολουθία της Β’ Στάσεως των Χαιρετισμών της Θεοτόκου όπου χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος.

Ακολουθεί το πρόγραμμα της πανηγύρεως: Σάββατο 23 Μαρτίου 7:30-10:00 Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία 17:30 Μέγας Εσπρινός Κυριακή 24 Μαρτίου 7:30-10:30 Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία 17:00 Περιφορά της Ιεράς Εικόνας της Ευαγγελιστρίας και των Ιερών Λειψάνων . 18:30 Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου. Δευτέρα 25 Μαρτίου 7:30-10:30 όρθρος και πανηγυρική Αρχιερατική θεια λειτουργία ιερουργούντος του θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμορίου κ. Νικηφόρου και ακολούθως Δοξολογία για την εθνική Επέτειο. 17:00 Μεθέορτος Εσπερινός και κτητορικό Μνημοσυνο 17:30 Ιερα Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο Τρίτη 26 Μαρτίου 7:30-9:30 Προηγιασμένη Θεια Λειτουργία 16:30 Μέγα απόδειπνο και Ιερό ευχέλαιο Τετάρτη 27 Μαρτίου 7:30-9:30 Προηγιασμένη Θεία λειτουργία 17:00 Απόδειπνο και αναχώρηση των Ιερών Λειψάνων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων