06/01/2022 06/01/2022 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, όπως αρμόζει στη σημερινή μεγάλη Δεσποτική εορτή, εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στην πολυπληθή Ενορία του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης. Με τη συμμετοχή πιστών, που τήρησαν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, τελέστηκαν δύο Θείες Λειτουργίες καθώς και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού. Στο τέλος,...
06 Ιανουαρίου, 2022 - 16:33
Τελευταία ενημέρωση: 06/01/2022 - 16:30

Θεοφάνεια στον Άγιο Φώτιο Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Θεοφάνεια στον Άγιο Φώτιο Θεσσαλονίκης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, όπως αρμόζει στη σημερινή μεγάλη Δεσποτική εορτή, εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στην πολυπληθή Ενορία του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης.

Με τη συμμετοχή πιστών, που τήρησαν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, τελέστηκαν δύο Θείες Λειτουργίες καθώς και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.

Στο τέλος, οι Πατέρας ευχήθηκαν υγεία και καλό φωτισμό, να τηρούμε τα μέτρα που ανακοινώνουν οι ειδικοί και ο πατήρ Μακάριος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ένα από τα δώρα του Θεού, τα οποία μας δίνει σε όλη αυτή τη δυσκολία και ειδικά τώρα στην πανδημία, είναι, πρώτον, να αλλάξουμε τη ζωή μας, να αναγεννηθούμε τον βαπτισθέντα νέο Χριστό, αλλά και ένα από τα δώρα μέσω της επιστήμης είναι το εμβόλιο».

Πλησίον του ιερού ναού πραγματοποιήθηκε κατάδυση του Σταυρού από τον προϊστάμενο του ιερού ναού, Αρχιμ. Μακάριο Τσιμέρη, παρουσία των ενοριτών.

Ο κ. Αντώνιος Κάνουρας ήταν αυτός που βούτηξε στα κρύα νερά του Θερμαϊκού, για να πιάσει το σταυρό.

Παρέστησαν εκπρόσωποι από το λιμενικό σώμα.

Φωτογραφίες: Σωτήρης Θεολόγου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων