15/05/2019 15/05/2019 Το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαΐου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών  κ. Γεώργιος μετέβη στα Κύθηρα, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων κ. Σεραφείμ, για να συμμετάσχει στον εορτασμό του Οσίου Θεοδώρου του εν Κυθήροις. Το πρωΐ του Σαββάτου 11 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος παρέστη συμπροσευχόμενος στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Δρυμώνας...
15 Μαΐου, 2019 - 11:49
Τελευταία ενημέρωση: 15/05/2019 - 11:50

Ο Μητρ.Θηβών στον Εορτασμό του Οσίου Θεοδώρου του εν Κυθήροις

Διαδώστε:
Ο Μητρ.Θηβών στον Εορτασμό του Οσίου Θεοδώρου του εν Κυθήροις

Το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαΐου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών  κ. Γεώργιος μετέβη στα Κύθηρα, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων κ. Σεραφείμ, για να συμμετάσχει στον εορτασμό του Οσίου Θεοδώρου του εν Κυθήροις.

Το πρωΐ του Σαββάτου 11 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος παρέστη συμπροσευχόμενος στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Δρυμώνας Κυθήρων, όπου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ. Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος. Στον ως άνω Ιερό Ναό ευρίσκετο σύμφωνα με το τοπικό έθιμο η εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας, η οποία μετά τη Θεία Λειτουργία μεταφέρθηκε εν πομπή συνοδευόμενη από τους δυο Αρχιερείς στο γειτονικό χωριό Καλοκαιρινές.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Εσπερινό στην Ιερά Μονή Οσίου Θεοδώρου του εν Κυθήροις συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων κ. Σεραφείμ, ενώ το πρωΐ της Κυριακής προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Σεραφείμ. Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος, ο οποίος παίρνοντας αφορμή από το Αποστολικό ανάγνωσμα αναφέρθηκε στους καρπούς του Αγίου Πνεύματος κατά τον Απόστολο Παύλο.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπόλιτης Θηβών μετέφερε προς ευλογία, αγιασμό και στήριξη την τιμία κάρα του Οσίου Θεοδώρου στο Νοσοκομείο των Κυθήρων.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος κατά την παραμονή του στα Κύθηρα επισκέφθηκε Ιερούς Ναούς και Μονές του νησιού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων