17/03/2023 17/03/2023 Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος παρέστη σήμερα συμπροσευχόμενος στη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, που τελέστηκε για τη μνήμη του Οσίου Αλεξίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Ρηγίνου Λεβαδείας. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα χαρίσματα και τις αρετές του Οσίου Αλεξίου αναλύοντας το τροπάριο της ακολουθίας του Εσπερινού του Οσίου:...
17 Μαρτίου, 2023 - 16:30
Τελευταία ενημέρωση: 17/03/2023 - 16:31

Εορτή του Οσίου Αλεξίου στον Ιερό Ναό Αγίου Ρηγίνου Λεβαδείας

Διαδώστε:
Εορτή του Οσίου Αλεξίου στον Ιερό Ναό Αγίου Ρηγίνου Λεβαδείας

Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος παρέστη σήμερα συμπροσευχόμενος στη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, που τελέστηκε για τη μνήμη του Οσίου Αλεξίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Ρηγίνου Λεβαδείας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα χαρίσματα και τις αρετές του Οσίου Αλεξίου αναλύοντας το τροπάριο της ακολουθίας του Εσπερινού του Οσίου: “Άνθρωπόν σε έγνωμεν Θεού, κλίσει τε και πράγματι· ταίς αρεταίς γαρ διέλαμψας, πτωχείαν άμετρον, και στενοχωρίαν, επί γης κτησάμενος, και θαύμασι πιστούς πιστωσάμενος· διό ικέτευε, δωρηθήναι ταίς ψυχαίς ημών, την ειρήνην και το μέγα έλεος”.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προεχείρισε πνευματικό τον Εφημέριο του Ιερού Ναού πανοσ. Αρχιμανδρίτη π. Αλέξιο Σαματζή, στον οποίο και ευχήθηκε για την ονομαστική του εορτή.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων