08/12/2020 08/12/2020 Η εορτή του λαοφιλούς Αγίου Νικολάου τελέστηκε την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου σε όλους τους Ναούς της Μητροπόλεώς μας κεκλεισμένων των θυρών, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την προστασία από την πανδημία του κορωνοϊού. Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λεβαδείας η Θεία Λειτουργία το πρωί της Κυριακής τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών και...
08 Δεκεμβρίου, 2020 - 19:41
Τελευταία ενημέρωση: 08/12/2020 - 19:31

Επιθεώρησε τις ζημιές στο Κοιμητήριο από το σεισμό ο Μητροπολίτης Θηβών

Διαδώστε:
Επιθεώρησε τις ζημιές στο Κοιμητήριο από το σεισμό ο Μητροπολίτης Θηβών

Η εορτή του λαοφιλούς Αγίου Νικολάου τελέστηκε την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου σε όλους τους Ναούς της Μητροπόλεώς μας κεκλεισμένων των θυρών, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την προστασία από την πανδημία του κορωνοϊού. Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λεβαδείας η Θεία Λειτουργία το πρωί της Κυριακής τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στο ευαγγέλιο της ημέρας, καθώς και στο βίο του Αγίου Νικολάου, και ευχήθηκε δια πρεσβειών του Αγίου να εξέλθουμε νικητές, όπως και το όνομα του Αγίου δηλώνει, το οποίο προέρχεται από τις λέξεις νίκη και λαός και σημαίνει αυτός που χαρίζει τη νίκη στο λαό.

Την παραμονή της εορτής, Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαφυστίου. Στο κήρυγμά του προς τους πιστούς, μέσω του ραδιοφώνου και του καναλιού της Mητροπόλεως στο youtube, ο Σεβασμιώτατος σκιαγράφησε την προσωπικότητα και τη ζωή του τιμωμένου Αγίου μέσα από την υμνογραφία της Εκκλησίας και συγκεκριμένα από το Δοξαστικό του Εσπερινού του Αγίου Νικολάου: «Ἱεραρχῶν τὴν καλλονήν, καὶ τῶν Πατέρων κλέος, τὴν βρύσιν τῶν θαυμάτων, καὶ τῶν πιστῶν ἀντιλήπτορα μέγιστον, συνελθόντες ὦ φιλέορτοι, ᾀσματικοῖς ἐγκωμίοις ὑμνήσωμεν λέγοντες· Χαίροις ὁ τῶν Μυρέων φρουρός, καὶ πρόεδρος σεπτός, καὶ στῦλος ἀπερίτρεπτος. Χαίροις φωστὴρ παμφαέστατε, ὁ τὰ τοῦ κόσμου πέρατα, διαλάμπων τοῖς θαύμασι. Χαίροις τῶν θλιβομένων ἡ θεία χαρμοσύνη, καὶ ἀδικουμένων θερμότατος προστάτης, καὶ νῦν παμμάκαρ Νικόλαε, μὴ παύσῃ πρεσβεύων Χριστῷ τῷ Θεῷ, ὑπὲρ τῶν πίστει καὶ πόθῳ τιμώντων ἀεί, τὴν χαρμόσυνον καί πανέορτον μνήμην σου». Και αναφέρθηκε με επιστηρικτικά λόγια θέλοντας να τονώσει τους πιστούς για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ευχόμενος με τις πρεσβείες προς τον Κύριο του Αγίου Νικολάου να περάσει αυτή δοκιμασία.

Και η εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, τελέστηκε κεκλεισμένων των θυρών στους Ναούς της Μητροπόλεώς μας, που είναι αφιερωμένοι στη μνήμη της. Στην Κρύπτη της Αγίας Βαρβάρας στη Μονή του Οσίου Λουκά, όπου βρίσκεται ο τάφος του Οσίου Λουκά, την παραμονή της εορτής τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου, και την κυριώνυμο ημέρα Θεία Λειτουργία συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού Θηβών, όπου τέλεσε Δοξολογία για την προστάτιδα του Πυροβολικού Αγία Βαρβάρα στο Παρεκκλήσιο του Κέντρου, απουσία των στρατιωτών και μόνο με την παρουσία του Διοικητή και όσων ορίζεται από τις σχετικές εντολές, και ευχήθηκε η Αγία να τους προστατεύει στο δύσκολο έργο τους.

Μετά τη Δοξολογία στο ΚΕΠΒ Θηβών ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Καλλιθέα, η οποία επλήγη από τον σεισμό την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, και επισκέφθηκε μαζί με τον εφημέριο του χωριού το κοιμητήριο και τον κοιμητηριακό Ναό, που υπέστησαν ζημιές.

Διαβάστε ακόμα – Θήβα: Ζημιές από τον σεισμό σε κοιμητήριο (ΒΙΝΤΕΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων