02/07/2020 02/07/2020 Η Ιερά μνήμη των Θαυματουργών Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, που μαρτύρησαν στη Ρώμη, εορτάστηκε στο ομώνυμο μοναστήρι της περιφέρειας του Αγίου Γεωργίου Λεβαδείας.  Στον πανηγυρικό εσπερινό το Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιλογιώτατος Αρχιμ. Σιλουανός, ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Αλιάρτου. Ο π. Σιλουανός  βλέποντας τους πιστούς συγκεντρωμένους στην ιερή Aκολουθία δίπλα στα ιερά...
02 Ιουλίου, 2020 - 17:35
Τελευταία ενημέρωση: 02/07/2020 - 17:04

«Έχουμε χρέος να μιμηθούμε τους Αγίους»

Διαδώστε:
«Έχουμε χρέος να μιμηθούμε τους Αγίους»

Η Ιερά μνήμη των Θαυματουργών Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, που μαρτύρησαν στη Ρώμη, εορτάστηκε στο ομώνυμο μοναστήρι της περιφέρειας του Αγίου Γεωργίου Λεβαδείας. 

Στον πανηγυρικό εσπερινό το Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιλογιώτατος Αρχιμ. Σιλουανός, ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Αλιάρτου. Ο π. Σιλουανός  βλέποντας τους πιστούς συγκεντρωμένους στην ιερή Aκολουθία δίπλα στα ιερά λείψανα των τιμωμένων Aγίων, τόνισε ότι στην Εκκλησία συναντώμεθα όλοι ως μυστικό Σώμα του Χριστού, ζώντες και κεκοιμημένοι και εμείς οι ζώντες έχουμε χρέος να μιμηθούμε τους εν ευσεβείᾳ κοιμηθέντες Aγίους, ώστε και η δική μας ύπαρξη να αγιασθεί και τα δικά μας σώματα να δοξασθούν ως ναοί του Αγίου Πνεύματος, όπως τα λείψανα των Aγίων.

Ο π. Σιλουανός αναφέρθηκε στη γνωστή επιστολή του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου με την οποία απευθυνόταν προς τους Χριστιανούς που προσπαθούσαν να τον «σώσουν» από το μαρτύριο και τους ζητούσε να παύσουν τις ενέργειες αυτές. Σημασία έχει όχι να παρατείνουμε μια δίχως νόημα βιολογική επιβίωση υπό τον διαρκή φόβο του θανάτου, αλλά σαν τους γενναίους μάρτυρες με φρόνημα θυσίας να κερδίσουμε την όντως ζωή, την αιώνια ζωή.

Την κυριώνυμη ημέρα η προσέλευση των πιστών ήταν εντυπωσιακή. Ο Πανοσ. Αρχιμ. Γεώργιος Θανάσου, ο οποίος μίλησε εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας αναφέρθηκε στο μέγα Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας επισημαίνοντας όλα όσα επίκαιρα λέγονται για τον τρόπο μετάδοσης της Θ. Κοινωνίας και τις εμβόλιμες «ανησυχίες» απίστων και κακοπίστων σχετικά με τον δήθεν κίνδυνο μετάδοσης της λοιμικής ασθενείας από την ιερά λαβίδα.

Επίσης, μετέφερε τον χαιρετισμό, τις πατρικές και αρχιερατικές ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου, τον οποίο εντεταλμένα εκπροσωπούσε.

Δείτε φωτογραφίες: 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων