06/12/2022 06/12/2022 Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και Ρούφου στη Θήβα τέλεσε σήμερα, Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022, ανήμερα της εορτής του Αγίου Νικολάου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Αυγέρος. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, στη σύντομη προσλαλιά του, ανέφερε ότι ο...
06 Δεκεμβρίου, 2022 - 19:00
Τελευταία ενημέρωση: 06/12/2022 - 19:02

Η εορτή του Αγίου Νικολάου στη Μητρόπολη Θηβών

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Νικολάου στη Μητρόπολη Θηβών

Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και Ρούφου στη Θήβα τέλεσε σήμερα, Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022, ανήμερα της εορτής του Αγίου Νικολάου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Αυγέρος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, στη σύντομη προσλαλιά του, ανέφερε ότι ο Άγιος Νικόλαος ανεδείχθη μέγας μύστης της Χάριτος του Θεού. Τόνισε ότι στην κοινωνία μας υπάρχει η τάση υποκατάστασης των εορτών των αγίων με άλλες εορτές, όμως οι χριστιανικές εορτές δεν έχουν αναφορά μόνο σε γεγονότα αλλά και  σε πρόσωπα, τα οποία είναι άνθρωποι του Θεού που εφάρμοσαν τις εντολές του και είναι πρότυπα χριστιανικής ζωής. Επίσης,  επαίνεσε τον εφημέριο, τους επιτρόπους και τους ενορίτες για την τράπεζα αίματος της Ενορίας και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά.

Εσπερινός στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Λεβαδείας

Χθες, Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022, παραμονή της εορτής του Αγίου Νικολάου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λεβαδείας, με τη συμμετοχή πολλών πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα προς τους πιστούς αναφέρθηκε στον Άγιο Νικόλαο αναλύοντας δυο τροπάρια από την ακολουθία του Εσπερινού. Στο πρώτο ο Άγιος αναφέρεται ως θεράπων Χριστού, δηλαδή αληθινός διάκονος του Κυρίου, ο οποίος προστρέχει άμεσα σε αυτούς που με πίστη τον επικαλούνται και σώζει από δύσκολες περιστάσεις και κινδύνους και στο δεύτερο αναφέρεται ως ιεροκήρυκας Χριστού, ο οποίος είναι συνοδοιπόρος στη ζωή μας, στις δυσκολίες στη γη και στη θάλασσα και πρεσβεύει στον Κύριο για τα αιτήματά μας.

Τέλος προέτρεψε τους πιστούς να μιμούνται την αγιότητα, τη φιλανθρωπία, τη γνησιότητα της ζωής και την απλοχεριά της καρδιάς του Αγίου Νικολάου και ευχήθηκε σε όλους Χρόνια πολλά.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων