11/02/2019 11/02/2019 Το εσπέρας της 10ης Φεβρουαρίου ε.έ. στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Βλασίου Λιβαδειάς τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου και με την συμμετοχή πολλών πιστών. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στον τιμώμενο Άγιο Βλάσιο, Επίσκοπο Σεβαστείας, τονίζοντας πως ως ιατρός που ήταν χρησιμοποίησε την επιστήμη του για τη θεραπεία...
11 Φεβρουαρίου, 2019 - 22:51
Τελευταία ενημέρωση: 11/02/2019 - 22:25

Η μνήμη του Αγίου Βλασίου στη Λιβαδειά

Διαδώστε:
Η μνήμη του Αγίου Βλασίου στη Λιβαδειά

Το εσπέρας της 10ης Φεβρουαρίου ε.έ. στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Βλασίου Λιβαδειάς τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου και με την συμμετοχή πολλών πιστών. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στον τιμώμενο Άγιο Βλάσιο, Επίσκοπο Σεβαστείας, τονίζοντας πως ως ιατρός που ήταν χρησιμοποίησε την επιστήμη του για τη θεραπεία των ανθρώπων και προς δόξαν Θεού.

Την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ιερούργησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Άσκρης επί τη εορτή του Αγίου Βλασίου στη μνήμη του οποίου τιμάται ο κοιμητηριακός ναός του χωριού. Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε το θείο λόγο ερμηνεύοντας το ευαγγέλιο της ημέρας, και ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά, υγεία και δύναμη και ο Άγιος Βλάσιος να τους στηρίζει με τις πρεσβείες του στον Κύριο. Μετά τη Θεία Λειτουργία έξω από τον Ναό έγιναν τα αποκαλυπτήρια της επιγραφής για την θεμελίωση, ανακαίνιση και τα εγκαίνια του Ιερού Ναού, ο οποίος θεμελιώθηκε το 1876 υπό του Επισκόπου Θηβών και Λεβαδείας κυρού Δοσιθέου, ανακαινίσθηκε το 1960 υπό του Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κυρού Νικοδήμου Γραικού και εγκαινιάσθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων